Már 30 ezernél is több idős költi el külföldön magyar nyugdíját. A legtöbben Németországban vannak, a külföldi utalások harmada oda érkezik – írja a Penzcentrum.hu.

Míg négy évvel ezelőtt 7465 esetben igényeltek öregségi nyugdíjat valamilyen nemzetközi megállapodás alapján, tavaly összesen már több mint tízezer ilyen igény érkezett a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz (NYUFIG).

2014. márciusában külföldre 21 641 fő részére, Magyarországi címre pedig közel 50 ezer fő részére folyósított a NYUFIG olyan ellátást, amelyet nemzetközi egyezmények alkalmazásával állapítottak meg. Összesen tehát több mint 71 ezer személy kapott ezen megállapodások alapján ellátást – tájékoztatta a Pénzcentrumot a NYUFIG.

A legtöbb nyugdíjat hazánkból Németországba utalják: ott több mint 11 ezren kapnak magyar ellátást. Öt évvel ezelőtt még a hétezret sem érte el a Németországban élő magyar nyugdíjat kapók száma. A dobogó második fokán Ausztria áll, a bronzérem pedig Kanadát illeti. Mind a két országba közel 3000 főnek folyósítanak nyugdíjat. Érdekesség, hogy az USA-ban élő magyar nyugdíjasok száma 2009. óta mintegy 300 fővel csökkent – olvasható a lap cikkében.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@taglo: De Németországban nem volt ellentételként rezsicsökkentés ! :)

@Szvetlana: Itthon nemcsak a trombocita mérőt használhatják a betegek otthon, hamarosan az egynapos műtéteket is megcsinálhatják magukon házilag. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
@Les miserables: ne mond már,hogy a fogászati turizmus nem müködik. angoloknál ireknél rendesen cégek szakosodtak arra,hogy pld Lengyel országba menjenek rendbe rakatni maguk. a lányom angliában van,letört a fogából egy darab. mivel éppen a lengyel barátnöjével ment a szabija alatt hozzájuk(lengyel honba)néztük,hogy jöhetne jól ki belöle. tele van a net lengyel fogklinikákkal áraktól kezdve még a helyi(pld angol)közvetitökkel. na jó.Ő nem pont igy ment ,már onnan bejelentkezett egy sima fogorvoshoz,de meg lehet oldani. apropó. ki mit tud a m.e. fogorvosa mennyit javitott a magyar fogturizmus egyenlegén? mert pénzt azt kapott rá rendesen.
nehogymá
@Les miserables: a saját nyugdij alapba való fizetés itt is felmerült,történtek lépések ez irányba(magánnyugdij pénztár),de nem volt elég unortodox. amúgy is hülyeség,különben nem lettünk volna megmentve,ugye?vagy nem?majd lássuk,várjuk a nyugat hanyatlását,csak várjuk ..várjuk
alte trottel
@verőce21: És kifizetik maguknak a hálapénzt, udvariasan feldobják a pacskert és szociálisan eltemetik magukat a temető árkában.
SpamKontroll
@taglo: Jajh,,, hát ez sokkal összetettebb dolog, minthogy meg lehetne állapítani egy szalámi ára alapján...
bakegya
@SpamKontroll:azt azért nemmondanám,hogy kevésbé ne "szalámizna"-korfüggetlenül minket -immár a világ összes magyarját az felcsuti maradona egészen szűk köre-immár egypártrenszerével.
A nyugellátás-járadék-és nem juttatás!-selmeci szarértéssel mintaértékkel kezelte el,de minden jel arra utal,fidessnyikéknek ez is kevés.Folytatják...
Cicamama55
@Les miserables: Az ottani fizetésekhez vannak igazítva a költségek, nem a miénkhez. Ezért megy ki az a sok "megélhetésért turista" tőlünk dolgozni külföldre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.