Már 30 ezernél is több idős költi el külföldön magyar nyugdíját. A legtöbben Németországban vannak, a külföldi utalások harmada oda érkezik – írja a Penzcentrum.hu.

Míg négy évvel ezelőtt 7465 esetben igényeltek öregségi nyugdíjat valamilyen nemzetközi megállapodás alapján, tavaly összesen már több mint tízezer ilyen igény érkezett a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz (NYUFIG).

2014. márciusában külföldre 21 641 fő részére, Magyarországi címre pedig közel 50 ezer fő részére folyósított a NYUFIG olyan ellátást, amelyet nemzetközi egyezmények alkalmazásával állapítottak meg. Összesen tehát több mint 71 ezer személy kapott ezen megállapodások alapján ellátást – tájékoztatta a Pénzcentrumot a NYUFIG.

A legtöbb nyugdíjat hazánkból Németországba utalják: ott több mint 11 ezren kapnak magyar ellátást. Öt évvel ezelőtt még a hétezret sem érte el a Németországban élő magyar nyugdíjat kapók száma. A dobogó második fokán Ausztria áll, a bronzérem pedig Kanadát illeti. Mind a két országba közel 3000 főnek folyósítanak nyugdíjat. Érdekesség, hogy az USA-ban élő magyar nyugdíjasok száma 2009. óta mintegy 300 fővel csökkent – olvasható a lap cikkében.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@taglo: De Németországban nem volt ellentételként rezsicsökkentés ! :)

@Szvetlana: Itthon nemcsak a trombocita mérőt használhatják a betegek otthon, hamarosan az egynapos műtéteket is megcsinálhatják magukon házilag. :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Kanadában még egy közepes magyar nyugdíjat kapó is meg tud élni.
taglo
Nálunk 6-ezer a PICK-szalámi Németországban- kb-3600-!!! Akkor hol ér többet a nyugdíj ???
nemjoezigy
@taglo: Mert Magyarország jobban teljesít!
De a vidámságon kívül, ez elkeserítő!
Na ezért kell, hogy valaki az eu-ban az ilyen visszásságokra rákérdezzen!!!
Meg kellene végre tanulniuk a képviselőinknek a sikeres tárgyalás technikát!
darwin
@taglo: A CBA-ban két hete 6600 ft/kg volt.
Szvetlana
Megfordult a helyzet az egészségügyben is. Kint egy nyugdíjas beteg a mindennapi ellátás mellett még extrákat is kap. A cukorbeteg ha ellenőrzésre megy és nincs kísérője, számla ellenében még a taxi költségeit is kifizetik.
Hallottam olyanról, akinek trombózisa volt, részt vett egy tanfolyamon, ahol kioktatták hogyan kell használni a trobocita mérőt, azóta ő méri otthon a prothrombin értékét, rendszeresen konzultál a kezelő orvosával és annak megfelelően szedi a tablettákat.
verőce21
@taglo: De Németországban nem volt ellentételként rezsicsökkentés ! :)

@Szvetlana: Itthon nemcsak a trombocita mérőt használhatják a betegek otthon, hamarosan az egynapos műtéteket is megcsinálhatják magukon házilag. :)
verőce21
@Szvetlana: - Az orvos azt mondta, hogy levegőváltozásra van szükségem - mondja a skót felesége.
- Szerencséd van! Megfordult a szél - válaszol a férj. :)
Szvetlana
@verőce21: ezt a poént minden évben elsüti a férjem nekem:))
Yoda69
@verőce21: A rezsicsokkentest is az adofizetok fizetek te szerencsetlen :)
verőce21
@Yoda69: Ne szedj annyi gyógyszert humor ellen!
verőce21
@Szvetlana: (15:47) Akkor a nyaralást is meg tudod oldani "házilagosan"! :)
Szvetlana
@verőce21: Azért nem hagyom magam ennyire skótosra:))
Yoda69
@verőce21: Nem latod hogy en is humornak szantam? Told fel a szemellenzod.
verőce21
@Yoda69: Akkor a Te -t írhattad volna kivételesen nagybetűvel is. :)
Les miserables
@taglo: Gondolom a lakbér meg az autó adója és biztosítása eszedbe sem jut ,hogy toronymagasan TÖBBE KERÜL külföldön.Esetleg ha autót javitol ( nem ismer kisebb számot mint 2000 euró ) vagy betegséged után FIZETNI KELL mert a betegbiztosító nem fizeti ki ( Hollandia eleve kizárja a gerincmütétet 55 éves kor után ,kivéve ha balesetet szenvedsz .Sima kopást nem fizeti ! )
Yoda69
@Les miserables: Ott fizetni kell, mig itthon hagynak megdogleni.
Akkor melyik verzio a jobb?
Les miserables
@Yoda69: Persze ezért élnek egészségesen az emberek itt .Sport, semmi cigi kevés alkohol max egy sör és sok saláta, gyümölcs.70 éves ember és az orvost csak a jogosítványa miatt látogatja. Mig a magyar ember eszi a zsíros kaját,issza a pálinkát és a cigi az megy rendesen.Sport vasárnap a tv előtt sörrel a kézben buzdítja az aranylábú fiukat.De komolyan egy komoly műtétet itt se tud megfizetni egy átlag ember ,inkább könnyebb munkát keres 66 év a nyugdíjkorhatár férfinak -nőnek egyaránt ...egyenlőre mert 70-72 évre akarja emelni ,mellé nincs állami nyugdíj mindenki maga fizeti a kasszába a nyugdíját .Ez igazságos nagyon !.Fogcsináltatáshoz is ajánlott a bank kölcsön !
vitamin51
@Yoda69: Akinek van pénze az itthon is megkapja a luxus orvosi ellátást. Na és kinek van pénze? Hát a politikusnak, nem véletlen, hogy örökké teljes létszámban lopják a napot a parlamentben, sosem betegek, biztos nem az őrangyaluk vigyáz rájuk és nem is a leglepukkantabb kórházakba, orvosi rendelőkbe járnak! Olyan fizetéseket, juttatásokat osztogatnak maguknak, hogy megfizethetik az egész családjuk rendszeres egészségügyi karbantartását is.
nehogymá
@Les miserables: ne mond már,hogy a fogászati turizmus nem müködik. angoloknál ireknél rendesen cégek szakosodtak arra,hogy pld Lengyel országba menjenek rendbe rakatni maguk. a lányom angliában van,letört a fogából egy darab. mivel éppen a lengyel barátnöjével ment a szabija alatt hozzájuk(lengyel honba)néztük,hogy jöhetne jól ki belöle. tele van a net lengyel fogklinikákkal áraktól kezdve még a helyi(pld angol)közvetitökkel. na jó.Ő nem pont igy ment ,már onnan bejelentkezett egy sima fogorvoshoz,de meg lehet oldani. apropó. ki mit tud a m.e. fogorvosa mennyit javitott a magyar fogturizmus egyenlegén? mert pénzt azt kapott rá rendesen.
nehogymá
@Les miserables: a saját nyugdij alapba való fizetés itt is felmerült,történtek lépések ez irányba(magánnyugdij pénztár),de nem volt elég unortodox. amúgy is hülyeség,különben nem lettünk volna megmentve,ugye?vagy nem?majd lássuk,várjuk a nyugat hanyatlását,csak várjuk ..várjuk
alte trottel
@verőce21: És kifizetik maguknak a hálapénzt, udvariasan feldobják a pacskert és szociálisan eltemetik magukat a temető árkában.
SpamKontroll
@taglo: Jajh,,, hát ez sokkal összetettebb dolog, minthogy meg lehetne állapítani egy szalámi ára alapján...
bakegya
@SpamKontroll:azt azért nemmondanám,hogy kevésbé ne "szalámizna"-korfüggetlenül minket -immár a világ összes magyarját az felcsuti maradona egészen szűk köre-immár egypártrenszerével.
A nyugellátás-járadék-és nem juttatás!-selmeci szarértéssel mintaértékkel kezelte el,de minden jel arra utal,fidessnyikéknek ez is kevés.Folytatják...
Cicamama55
@Les miserables: Az ottani fizetésekhez vannak igazítva a költségek, nem a miénkhez. Ezért megy ki az a sok "megélhetésért turista" tőlünk dolgozni külföldre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.