A fiatalkorúak még mindig veszélyes mennyiségben fogyasztják ezeket az energiaitalokat – a hatóságok pedig a szabályozás szigorításán gondolkoznak – írja a Pénzcentrum.

Vizsgálja az energiaital fogyasztás korlátozásának lehetőségét a gyerekeknél, tinédzsereknél az Egészségügyért Felelős Államtitkárság. A helyzet azonban nem egyszerű. Mint azt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pénzcentrum.hu-hoz eljuttatott állásfoglalásában kifejtette: legelőször az energiaital meghatározása lenne fontos ahhoz, hogy a korlátozásról egyáltalán beszélni lehessen.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) 2010-es felméréséből kiderült, hogy a 10 és 14 év közötti gyerekek egyötöde energiaitalt iszik reggelire – olvasható a lap cikkében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Az ötletet helyesnek tartom, de gyanítom, hogy itt is a piac újra felosztása vezérli az elvtársakat, Nemzeti Energiaital Bolt szárnyakat ad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fuckoff
értem. akkor a presszókávét is be akarják tiltani??? legtöbb energiaital dobozára hogy a benne található koffein egy csésze presszókávénak tesz ki! akkor a gyerekek inkább igyanak szar kávét? és reggel azért isznak mer kurvakorán kell kelni és full álmosak persze időben menni aludni én éjfélkörül szoktam menni mert 10-kor még egyáltalán nem vagyok álmos!!! ha ti is 15-16 évesek lennétek tise mennétek el 10-kor aludni és kurvafáradtak lennétek reggel és kurvára kéne nektek is az energiaital
Nyuszicsibe
A szomszéd kölökgyerek 8 (gyengébbek kedvéért NYOLC) éves, napi szinten red bullal flangál napszaktól függetlenül. El is van szállva magától...
Desischado
@Senara: Szomorú, hogy igazad van! Hazudnak, ájtatoskodnak, közben ezerrel tömik a saját zsebüket!
csikknorisz
@Fuckoff: Jóvanmá, 15-16 éves koromban se kávét, se energiaitalt nem ittam, későn feküdtem mindig, akármilyen korán kellett kelni. Aztán mégis kibírtam valahogy. Kis szunyálás a vonaton/buszon is ér annyit, mint egy tuttifrutti ízű biszbasz lötty. Valamikor én is ittam ilyeneket a munkahelyen, kávé mellé is, de rájöttem, hogy semmit nem ér. Jó ideje nem iszom már se kávét, se energiaiatalt odabent (12 óra alatt), csak szódát, oszt' jónapot. Indulás előtt iszom normális, frissen főtt kávét itthon, elég annyi. Az energiaitaloknál meg a kotyvalék automatás kávéknál szvsz. több a placebo-hatás, mint a valódi.
deviance
energiaital-bolt... itt a következő mutyi
Yoda69
De jo, vissza lehet terni a jo oreg szipuzashoz: technocol rapid + nejlonzacsko

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.