A diákok fittségét mérő eszközöket vásárol a Magyar Diáksport Szövetség nettó 227,6 millió forintért. Az uniós projekt megvalósításával több cég is jól jár – írja a Napi.hu.

Az eszközcsomagokat az erre kiírt közbeszerzésen nyertes Rextra Kft. szállíthatja. A céget a honlapja szerint 1990-ben alapították, országosan 23 szaküzlettel rendelkezik, s meghatározó szereplője a hazai orvosi műszerkereskedelemnek. A Céginfo.hu adatai szerint a Rextra Kft. egy magyar magánszemély tulajdonában áll, jelenleg 47 főt foglalkoztat, és nettó árbevétele 2012-ben meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

A Rextra honlapja szerint többféle mérőeszközzel kereskedik, például találtunk bőrredőmérőket is, az olcsó, műanyag bőrredőmérő bruttó 2000 forintba kerül, míg a digitális 10 ezerbe, de lehet kapni ennél drágábbat is, 32 ezerért. A mérlegek között például a testömeg mellett testzsír- és testvíztartalom kijelzésére is alkalmas eszközt 8900, illetve 10 ezer forintért is lehet vásárolni. Magasságmérő 4000-ért, illetve 21 ezerért is kapható – olvasható a Napi.hu cikkében.

A kapcsolódó pr és kommunikációs feladatokat 23,85 millió forint plusz áfáért az a PlanB Media Kft. látja el, amely 2012-től jelent meg az állami közbeszerzéseken. A céget hozták összefüggésbe egyes egészségügyi célú társadalmi programok kommunikációjával, ám az egészségügyi államtitkárság korábban cáfolta a Világgazdaságnak, hogy szerződésben állna az ügynökséggel.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Egyébként valahol olvastam, hogy 300 millióig nem kell pályázatot kiírni, azaz 300 milliónként osztják a haveroknak a pénzeket.
Yoda69
Gondolom a zomet a pancho arenaba viszik hogy merjek az akademistak fittseget.
Lesz mire fogni ha megint kikapnak, mert ugye mar sorban a 4. vereseget szenvedtek el arena ide vagy oda.
bretagne
Nem kell találgatni! Valószínű, nem arra költik, amire kellene!
Dr. Felipe
Na ezért is mondta Brüsszel hogy több számlát már ne küldjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.