„Nevek kellenek” – mondja az ezermilliárdos áfacsalásokról elsőként beszámoló Horváth András közel fél évvel azt követően, hogy nyilvánosság elé állt az elképesztő adatokkal. Mint arról korábban a Hetek is beszámolt, a NAV – tavaly télen kilépett – munkatársa 2010-2011 folyamán jött rá vizsgálatai során, hogy az úgynevezett láncolatos áfacsalások következtében évente ezermilliárdos nagyságrendű kár éri a költségvetést, és ezzel az adófizetőket. Horváth 1700 milliárd forintról beszélt. Elmondta, hogy a leginkább szennyezett ágazatok a gabona-, a cukor-, az étolaj- kereskedelem, de csalnak ruházattal és háztartási műszaki cikkekkel is. A legnagyobb megdöbbenést azonban nem ez, és nem is az áfacsalás – egyébként primitív – elkövetési módszerének pontos leírása váltotta ki, hanem az, hogy az adószakember azt állította: a csalásokról tudnak az adóhatóság bizonyos vezetői is. A Hetek cikke. „Nevek kellenek” – mondja Horváth arra utalva, hogy úgy lehetne pontot tenni az ügy végére, ha...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Horvát Andrást feljelentették rágalmazásért. Ha neki kell bizonyítani, hogy igazat mondott, akkor nehéz dolga lesz, hisz lefoglalták a zöld dossziét amiben a bizonyítékok vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.