Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz többek között a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény, s rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. Előírták továbbá, hogy a közétkeztetésben fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Na vazze akkor eddig is rossz volt a köz és a kórházi étkeztetés, most még sótalan is lesz? És a gyerek ha akarja megeszi ha nem otthagyja és eszik otthon amit akar! a kórházban a beteg ha nem tud neki vinni a hozzátartozója minden nap kaját,nem elég hogy beteg még a kaja is íztelen lesz!
Pisti271
Csak egy alkalommal találnám sótlannak az ételt, legközelebb már viszek magammal.
Ha kér valaki az asztalnál, annek is szívesen adok, elvégre igazán filléres dolog.
Ez egy nagy pofon a szarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.