Folytatódhat a fellendülés az Európai Unióban – derül ki az Európai Bizottság tavaszi előrejelzéseiből. 2015-ben az EU-28 összesített növekedése 1,6 százalékot mutathat, míg az eurózónás GDP ettől elmaradó ütemben, 1,2 százalékkal bővülhet. Amennyiben a fellendülés folytatódik, akkor ezen adatok akár 2,0 és 1,7 százalékig is javulhatnak – áll az Európai Bizottság közleményében.

A Portfolio.hu összefoglalójában az olvasható, hogy Magyarország az előrejelzések szerint a középmezőnyben található.

Az Európai Bizottság megállapításuk szerint a növekedés motorját a belső kereslet erősödése adhatja és így a növekedéshez a fogyasztói kiadások GDP-hez való hozzájárulása egyre nagyobb lehet. Ezen összefüggést segíti az alacsony infláció és a stabilizálódó munkaerőpiac, aminek köszönhetően a reáljövedelmek tovább bővülhetnek – írja a lap.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Amíg egy közrabszolga 165€-ot és a minimálsz@r 216€ , Ausztriában a munkanélküli segély 740€, nos addig marhára nem érdekelnek az ilyen elemzések.
bakegya
@análisdrabális: csatlakozom,azzal a kiegészítéssel,hogy a bizottságnak fogalma sincs a valós számokról,hátmég a ma még munkával rendelkezők terheiről a bérek és a háztartásokat terhelő ránk nehezedő kiadásokról,az olló nagyságáról.Alacsony fogyasztás-és sülyedő életnívó,szolgáltatások már 0 már most,ha csak nem az itt és ide látogató külföldieknek,de annak is a felét ellopják.A KORRUPCIÓ AZONBAN JÓL TELJESÍT,A MINIMÁL SZAR ÁRNYÉKÁBAN.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.