Megemeli a kormány a közfoglalkoztatottak létszámát, és nagyjából százezren többet is kereshetnek majd, mert nyolc órában dolgozhatnak az eddigi hat helyett – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az eddig tervezett 140-160 ezer közfoglalkoztatott helyett a nagyobb igény miatt átlagosan 200 ezer fő foglalkoztatását írta elő a kormány a Belügyminisztériumnak.

A létszámnövelésnek köszönhetően újabb programok indulhatnak el vidéken a lap szerint. A közfoglalkoztatottak csaknem fele többet is keres majd, ugyanis 6 helyett nyolc órában dolgozhatnak, és időkorlát nélkül is foglalkoztathatják őket (eddig egyhuzamban 11 hónapig lehetett). Eddig a közfoglalkoztatottak fele hat órában dolgozott, a határozat viszont a lap értesülése szerint arról szól, hogy a 200 ezer fő foglalkoztatását nyolc órában kell megoldani.

A Magyar Nemzet kormányzati forrásra hivatkozva azt írja, hogy az igény a közfoglalkoztatás növelésére főleg a hátrányos helyzetű vidékeken jelentkezett. A cikk szerint a Belügyminisztérium újra befogadja az önkormányzatok közfoglalkoztatással kapcsolatos kérelmeit.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Desischado: Rendkívül ügyesen etetik a népet a féligazságokkal. Az egyik amit te írtál. A másik pedig a növekvő foglalkoztatás, mert valóban nőt a foglalkoztatás, csak azt az érték nélküli közmunka növelte és nem a versenyszféra.
Desischado
@human: Így van, mi látjuk ezt. Remélem, egyre többen!
mhsztag
@human: Kérlek ne nevezd munkának. Közrabszolgaság, közrabszolgák, mi is így hívjuk magunkat.
kkalman
Már azt hittem, kapnak még egy kecskét. De nem, csak a munkaidőt növelik meg.
kukac50
Mikortól és mennyivel emelik a Fizetést???
csikknorisz
A cím helyesen:
"Nem kapnak fizetésemelést a közmunkások"
Ez egyébként szokás az MNO-nál, kidobnak egy cikket egy totál blődli címmel, miután átveszi egy csomó oldal, akkor megváltoztatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.