A Duna jegét az éghajlati viszonyok kizárják a lehetséges helyszínek közül, de egyébiránt nagyjából-egészében stimmel. A tegnapi performanszot gyanútlan szemlélő inkább vélhette valamiféle monarchikus felszentelésnek, mint egy európai parlamentáris demokrácia éppen aktuális miniszterelnökének eskütételéhez. Előállított az Alaptörvény egy olyan változást is, ami végképp megkülönbözteti a mi kormányfőnk beiktatását minden civilizált országétól. Nem kell tudniillik kormányprogramot írni többé. Hogy választási programot sem kell, azt is a Fidesz vezette be még 2010-ben, de miután kiderült, hogy ennek hiánya nem akadályoz meg semmiféle kétharmadot, ezért a kormányprogram összeállításától is mentesítették most magukat.

Tudom én, hogy az eddigi kormányok eddigi programjait sem olvasta rongyosra a jónép, na de mégiscsak kellett tenni némi erőfeszítést, hogy végiggondolják, mit is kezdenének a rájuk bízott országgal. És volt róla vita is, alkalom az ellenzéknek arra, hogy mondja a magáét, a kormánypártnak meg hogy védje az övét. Ilyen nincs többé, egy program nélküli párt program nélküli miniszterelnöke kapta most gebinbe az országot. Érdekes kísérlet mégis végiggondolni, miről is kellene szólnia egy 2014-es kormányprogramnak, ha lenne.

Gál J. Zoltán írása a Vasárnapi Hírekben >>>

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ugyan kérem! Dehogyis nincs kormányprogramja! Íme: Lopunk, hazudunk, rabolunk tovább! Folytatjuk!
bencemacska
Nagy szegénységi bizonyítvány a magyar választó polgárokra, hogy elfelejtették, mi volt 1998-2002 között, 2/3-ad nélkül.
A tapasztalatok birtokában adtak 2x 2/3-ot!!!
Csizmás Kond
Minden kormányperogram meg választási program amúgy is csak hazudság volt, és csak arra volt jó, hogy ki mekkorát tud hazudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.