A Népszabadság értesülése szerint a 60 milliárd forintos összesített kórházi tartozást a választások előtt összerakott 5,1 milliárdos juttatás még nem enyhítette, mert azt csak az új kabinet minisztere fizeti majd ki.

A magyar kórházak szakmai felügyeletét ellátó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) a Népszabadságnak azt mondta, nincs olyan belső utasítás, amely a kifizetésre váró számlák rangsorolására utasítaná az intézményeket. A lap által megkérdezett, számlára dolgozó orvosok azonban arra panaszkodnak, hogy több hetes késéssel, egyre nehezebben jutnak hozzá a munkájuk ellenértékéhez.

A kórházak összesített tartozása a lap szerint elérte a 60 milliárd forintot, a választások előtt összeállított 5,1 milliárd forintos juttatást pedig csak az új kabinet egészségügyért felelős minisztere fogja – jó hírként – ténylegesen szétosztani – olvasható a Népszabadságban.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Mit számít? Vannak helyette szép, és tök üres stadionok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Majd a 2/3-os többséggel ezt a problémát is elhárítják. Azért vannak ott. Meg kellene nézni a kórházak gazdálkodását, az orvosok paraszolvenciáját és a problémát kiküszöbölni. Lázárjancsin pedig bevasalni a hiányzó összeget.
A Tündik bündije
Mit számít? Vannak helyette szép, és tök üres stadionok.
human
@Fradigege: A paraszol amitől hánynom kell. Egyes dokik 1 millát is megkeresnek havonta, akik meg becsületesen akarnak keresni, itthon nyomorognak vagy külföldre mennek.
nusika
A 2010 válastások elött ,Pesti Imre azt nyilatkozta, hogy 200 milliárd forinttal többet kap az egészségügy. Nemcsak, hogy nem kapott, hanem még több megszorításokat csináltak!! Orbán Viktor is igért, 2010.február 9-én a Tv2 : "" Növelni kell az orvosok és az ápolónők számát és emelni kell a fizetésüket is, ugyanis a béreknek versenyképeseknek kell lenniük a ma elérhető külföldi ajánlatokkal.""
Eltelt 4 év és mi történt??? Még kevesebb egészségügyi dolgozó van...ua a fizetés mint 2009-ben!!! Erre miért nincs pénz? A képviselők nem csak fizetésemelést kaptak!!! de még :
www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_eleg_a_rezsicsokkentes_a_kepviseloknek_ingyen_kapjak_a_gazt.581273.html
Szégyen amit Velünk művelnek!
vörösfuvalat
Május 60milliárd adósság az havi 12. az nm rossz. A beteg meg fizet vagy imádkozik.
Hogy is van az alaptörvényben? mindenkinek alkotmányos joga van az egészséghez vagy valami ilyesmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.