A Cinknek küldte egy olvasó a képet – reméljük igaz, mert viccnek durva lenne: ezt kapták uzsonnára a gyerekek egy dunakeszi iskolában.

A beküldő azt írta:

Dunakeszi, általános iskola, első osztály, uzsonna!! Köszönjük a Humán Szolgáltató Központnak, ők ezt képesek 105 forintból a gyerekek elé tenni. Azért tettem fel, mert már nem ez az első alkalom, hogy hasonló mennyiséggel szúrják ki a szemüket. Havi szinten 10 000 forint fölötti tételről beszélünk!! Bele se merek gondolni, mi lehet ebédkor a tányérokban!!

Répás zsömlével etetik a dunakeszi elsősöket

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pictor
Ezt kéne felszolgálni a parlamentben is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Na, mindennek van határa!! Répás zsemle, uzsonnára?? Gyalázat! És nekem senki ne jöjjön azzal, hogy milyen egészséges és tápláló !
nyanya001
Összetévesztik a gyerekeket a nyulakkal !
bakegya
...a bárányok hallgattak,...ha éhesek akkor viszont bégetnek...a répa is étel,hogy olcsó az meg az ország adósság állományának köszönjék ne a fidess-kdpöt szidják,mert erre szavaztak...a családok figyeljék a Blahán mikor osztanak ételt -ott egyszer jól lehet lakni...ha még ez után is éhen maradtak-forduljanak fel-jebb a jószolgálati nagykövet asszonysághoz-úgy hívják-és küdik is-kokó-ő is mohón-önkéntes segítő,de még esetenként a gundelben is lehet ócsón enni-inni...az meg eszükbe se jutott hogy csomagoljanak-hát milyen család az ilyen amelyik nem ad a gyerekére ha az utálja a répát szalámis kenyér helyett!
adrenalink
Ha a gyerek látása élesedik, az nem biztos, hogy hasznos a fityisznek...!
pictor
Ezt kéne felszolgálni a parlamentben is!
Manhattan
Reszelt répát vajas zsemlébe, már évekkel ezelőtt is kapott uzsonnára gyerekem a suliban.
human
Az a baj, hogy nem gondolkodtok fideszhívő fejjel. Ők ebből azt látják, hogy ez egy nemzeti uzsonna, ami a legmesszebb menőkig biztosítja, hogy ártalmas anyagok ne jussanak a szervezetbe vaj vagy felvágott formájában.
postamester
hány millát kapott ezért az 5letért bio-görénynorbika, a ME-töl ???
Mert hogy ö találta ki, az tuti !!!
Mobil123
@silber13: Pedig az:)) csak nézd meg balogot vagy rózsikát de a legjobb példa a vezìr :))))Kész hülye társaság!!!
Mobil123
Fő az egészség persze nem baj ha a gyerek lefordul a székről es e finom uzsi után figyelem zavaros lesz.
Senara
Komoly kaja :(... Pistike tessék meg enni , mert az őzikék is szeretik ...a nyulak is ...vaddisznók is ... ugye szeretitek az erdei állatokat ... igen ... holnap kaptok egy tányérral ... semlyén tömjént éltető áldóima után . Komolyra fordítva , lehet a vadhús árát spórolják a reggelin , tízórain !
Boszi27
Legújabb hugarikum. Néhány hónapja keringett egy műtős fotója a kórházi ebédről: prézlis-tészta tükörtojással. Erről a párosításról még soha nem hallottam, nem láttam, pedig internetes főzőcske oldalakról is szoktam ötleteket meríteni. Kíváncsi lennék az értelmi szerző nevére.
coyote3
Biztos ezt találta ki ájtatósmanó balog:))))
darwin
Jegenyefák nem nőnek az égig.
Ugathatunk,viccelődhetünk,senki nem hallgatja meg.Mindent lenyomnak a torkunkon.
naaki
A zsömle kb. 25 forint, a margarin 5-6 forint, a répa újabb 5-6 forint lehet. Persze nagy tételben minden olcsóbb, de maradjunk a bolti áraknál. Némi jóindulattal az alapanyag 37 forint/törp/nap. Fennmarad 68 forint/adag. Ebből, ha minden jól megy, az előállításra és egyéb költségre talán 30 forint/adag vonható le. Tehát, ha jól számolok, akkor 38 forint haszon van adagonként. Nem rossz haszon, ha azt vesszük, hogy kb 5-600 gyerekre dolgoznak/nap...ha ettől több törp van, az ugye több haszon, és ez csak az uzsonnára értendő. Az aljasságban Magyarország tényleg jobban teljesít.
jancsipapa
@pictor: Meg a börtönökben . Van ahol 7-féléből lehet választani .
soljanka
@human: " Ők ebből azt látják, hogy ez egy nemzeti uzsonna"

Végül is igazad van: narancssárga :) Szokják csak a büdös, komcsi-libsi kölkök...
erzsi101
@naaki: Nagyon bőkezűen számolt-ez jó ha 15 forint.Nem kell reggelit és uzsit fizetni,majd észbe kap a vállalkozó.
naaki
@erzsi101: Ahogy írtam, bolti áron számoltam. Egyébként, ha 15 forintból jön ki a történet, akkor még rosszabb a helyzet.
alte trottel
@human: Miért ne? Van aki utálja a gyerekeit.
silber13
" Zsemle és répa az uzsonnájuk mára,
smind úgy eszik, ne vesszen cseppse kárba..."
/ József A. után szabadon/
1magyar
Idióta ember volt és kegyetlen aki ezt adta a gyerekeknek, remélem méltó büntetést kap!!!
alte trottel
@1magyar: És amilyen hülye, az önkormányzati választások _ELŐTT_! (no ezért kap majd a minimálbéres, négy órára bejelentett de tizenhatórázó pór felmondólevelet)
human
@1magyar: Egy vizsgálatot megérne. Szerintem még büntetni is lehetne.
Ha egy kőműves kispórolja az anyagot az épületből azt is keményen megbüntetik, hisz akár halálos balesethez is vezethet a kapzsisága.
kata53
A Gundelben is ezt kapták azok a rohadékok? És most senki botránkozzon meg a rohadék szón!!!Még mariaberta se!
Pálinkafőző Rézüst
@1magyar: ma, 10:03-ra: mert nem fideszes. Kitúrta a répa!
Boszi27
@kata53: Viktorunk meg több méter füstölt kolbásszal, és óriási sonkával pózol. Neki az az egészséges étrend, meg is látszik rajta.
Boszi27
@human: Máris ki van vizsgálva. Minden szabályos, csak pritaminpaprikát is kellett volna a zöldséges krémbe keverni és a répát reszelve. Nem tudom hol, de ma olvastam. Nemcsak szellemileg butítják a gyerekeket az új okt. keretében, hanem fizikailag is gyengítik.Elgondolkodtató hogy hogy lett ez az ország ilyen rövid idő alatt minden szempontból (gazdasági, politikai, szociális, erkölcsi) katasztrofális. Gyurcsánynak igaza van, hogy ez egy k...a ország.
Desischado
Hogy fordulna fel, aki ezt kitálalta a gyerekeknek! És most nem a konyhásra célzok! Ezek a rohadékok a gyerekeinken spórolnak?!?!?! Agyonütni mindet, aki a gyerekek szájából veszi ki a falatot!!! Zabálják ezt meg a kormánytagok! Persze ők a Gundelben tömik a pofájukat, hogy az utolsó lenne nekik! El a kezekkel a gyerekek ételétől, férgek!!! Többet nem írok, mert irtó dühös vagyok!!!
kkalman
Örülök, hogy a gyerekeim már felnőttek. Az unokáimat sajnálom, akik ezután kerülnek be a közoktatásnak csúfolt, népbutító szarságba.
Aki ezt az egészséges kaját kitalálta, élete végéig ezen éljen! Remélem hamar éhen hal, makk egészségesen.
karma1
@POBOTHNK: Ja, a szine,... De meg csak egy csopp vaj se fenylik a zsomiben, a merete szerint pedig csak egy zsebtukor-tojas (lenne, de nem az,...:-((((
kata53
@Boszi27: HM. Rgye magát halálra vele.
hetöndöe
Apropó,mi van mostanság Répa Robi fitymaszos potentátttal,csak nem ő bujkált személyesen a zsemlékben vajjal a fején?:-)))
Zsuga
Ugyan, mi ezzel a baj? A répa egészséges, és az sem árt, ha rág a gyerek. Nem kell mindent reszelni és pépesíteni. Azért lehetett volna több karika is abban a zsemlében...
m.macskosz
@silber13: május 16., 07:26
Még hogy nem egészséges?! Kimondottan javítja a látást!
Láttál Te már szemüveges nyulat? (Bocsika, nem tudtam kihagyni! ) :D
Arra mi a garancia, hogy a vajkrém egészséges, a zsömlében búzaliszt van,
a répa me vegyszermentes? ...csak kérdem...
Desischado
A GYEREKEK NEM NYULAK, HOGY CSAK RÉPÁVAL ETESSÉK ŐKET!!!
Halszem
A parlamenti kétharmadosakkal kellene legalább kétharmad évtizedig kizárólag sárgarépás kenyeret etetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.