Dunakeszi polgármestere nem hagyta annyiban a répás zsemle ügyét. Facebookján jelentette be: személyesen egyeztetett az étkezési szolgáltató vezetőjével, a találkozóról még jegyzőkönyv is készült.

Eszerint többé-kevésbé minden rendben volt az azóta az országot bejáró gourmand különlegességgel, csak a répát nem szeletben kellett volna mellékelni, hanem reszelve, bele a vajba.

A szeletes megoldást a jegyzőkönyv szerint egy túlbuzgó alkalmazott választotta, aki így akart kedveskedni a répát nem kedvelő gyerekeknek (hogy ők majd ki tudják piszkálni a zsemléből, ami reszelt formájában lehetetlen lett volna).

Zsömle-gate: ezért volt szeletben a répa!

Egy hiba azért akadt: a szendvicsből hiányzott a pritaminpaprika. Személyre szóló felelősségre vonás történt, a konyha ezután majd jobban igyekszik.

Zsömle-gate: ezért volt szeletben a répa!

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Én azzal aki ezt kitalálta és elkészítette, száraz zsemlét etetnék egy hónapig és akkor megtanulná a gyerekek ne kísérleti nyulak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Jankó123: Ja, táplálék lánc csúcsa amíg nem kell csupasz kézzel megküzdeni egy medvével :)
Jankó123
@human: De, ha elszaladsz előle, nem a medvénél kell gyorsabbnak lenned, hanem a társadnál. :-)))
csikknorisz
Nekem ez a zsömlében répa (akár reszelve, akár szeletben) csizma az asztalon kategóriába tartozik. De ez az én hibám, nem értek a gourmand különlegességekhez. :)
qxy
Csak duma. Nem egyszerű lett volna? Aki répával kéri, az erről a tálcáról vegyen. .
Vagy ez már bonyolult lett volna?
mariaberta
Ha az volt a cél, hogy a duci gyerekek lefogyjanak, és a közétkeztetés ilyen választékos legyen, biztos vagyok abban, a gyerekek nem ettől a kajától fogynak, hanem attól, hogy nem esznek. Mert őszintén szólva már semmi rendes étel nincs az iskolai menüben.

Azoknak kellene a közétkeztetés remekeit megenni, akik ezt az egészet kitalálták. Gondolom az a sok felnőtt sem a sárgarépával "töltött" zsömlétől dagad és hasasodik, ők bizonyára megmaradnak pld. a rántott hús, a töltött káposzta vagy jó nagy adag sült csirke, jó kis húsleves mellett.
világlátó
Ez a hír sok más gondolatot is felvet. Csak néhány ezek közül. A családi költségvetés beosztása. Cigi, üzemanyag a verdába, rezsi egy része , ami marad az kajára. - írja egy 10.-es tanuló. A minimálbérből 50 ezer a cigarettára, mert apám, anyám és a bátyám is szívja mint állat, villany, víz, távfűtés, és ami marad az az élelmiszerre, de főleg kenyérre és zsírra.- írja egy másik. A szomszédom 80 ezret hoz haza, ebből 30 -at visszavesz az E. cigarettára. Krumplistészta, grízestészta lekvárral, ez megy heti kétszer. Vasárnap farhát pörkölt tésztával. Azt hiszem ezek beszédes és bátran kijelenthetjük, általánosítható adatok. Azok a családok, akik vidéken élnek, családi házas, kertközeli környezetben, talán nem éhesek, mert valami megterem a kertben. Talán még baromfit is tartanak egyesek. A másik mélyen szántó gondolat is ebből táplálkozik. Újra érdekelté kell tenni a vidéket a kertművelésre, kisállat tartásra, a korabeli háztáji gazdálkodásra. Ja , de akkor mit szólnak majd a nagy áruházláncok gazdái? Hadd ne válaszoljak.
Még nem kell aggódniok, sok millió állampolgárunk inkább nem eszik, de már csak nem lesz " paraszt " aki túrja a földet és kerülgeti az udvarán a csibepiszkot.
Nagyon tudnám ajánlani pártunknak / fidesz+kdnp /és kormányunknak, hogy bokros nemzeti programjai mellett, egy kicsit törődjön már a nemzettel is. Kedves kommentelő barátaimnak pedig szeretném igaz barátsággal ajánlani, hogy ne ragadjanak le a répaszeletnél, hanem adjanak hangot felháborodásuknak a rettenetes felmérési eredmény felett, ajánljanak megoldásokat a gyermekéhezés felszámolására. A helyére kell billenteni elferdült tengelyű országunkat. Amíg a paraszt nem termel , a polgár nem eszik.Ezt ugyan nem így mondta a nagypapám, de most nem beszélhetünk csúnyán, különben sem a paraszt, sem a polgár nem hibás , legfeljebb csak közvetve, azaz csak azért hogy hagyta félrebillenni az ország tengelyét. Amíg ennyi gyermek éhesen megy iskolába, Magyarország NEM teljesít jobban, azaz nem is teljesít

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.