A Fidesz szerint elképzelhető, hogy a magyarországi európai parlamenti választás eredménye dönti majd el, hogy a mérsékelt jobboldal, vagy a baloldal lesz-e az uniós voksolás győztese.

Erről Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője beszélt újságíróknak pénteken a Hősök terén, ahol Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó néppárti jelölt kampánybuszát fogadta Christodoulos Ioannou-val, az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) alelnökével.

Deutsch: a magyar szavazókon is múlhat a néppárti siker

Deutsch Tamás hangsúlyozta, a Fidesz olyan Európát szeretne végre, amely véget vet a válság két legszörnyűbb következményének: a munkanélküliségnek és a népességfogyásnak.

Azt mondta, az Európai Néppárt a közösségek, így a nemzetek, nemzetiségek és családok megbecsülésére épít, a spekuláció helyett pedig a munkát, a fiatalok kreativitását helyezi a középpontba. Európának olyan új utakra, merész döntésekre van szüksége, amely csak a fiatalok segítségével lehet sikeres – hangoztatta Deutsch Tamás.

A fideszes EP-képviselő szólt arról is, hogy Európában is a családtámogatási eszközökkel kell felvenni a harcot a népességfogyás ellen, továbbá meg kell akadályozni az olyan "bürokratikus túlkapásokat", mint amilyen az akácültetés és az otthoni pálinkafőzés betiltása.

Christodoulos Ioannou elmondta, az EP-választás tétje, hogy az európai polgárok és fiatalok közelebb kerülhessenek az uniós intézményekhez. Kiemelte, az Európai Néppárt a szélsőséges jobb- és baloldal között a mérsékelt, tradicionális értékekre épít.

A YEPP alelnöke szólt arról is, hogy aggodalommal tekintenek a sajtóban kémkedéssel vádolt Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügyére, akitől a helyzet mielőbbi tisztázását várják.

Dömötör Csaba, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje szintén a fiatalok és a fiatal vállalkozások helyzetbe hozásának fontosságát hangsúlyozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.