A Népszabadság értesülése szerint Orbán miniszterelnökké választása után szűk körben arról beszélt, hogy 2017-től a Sándor-palotába költözne.

Reális lehetőség, hogy 2017-től köztársasági elnök legyen Orbán Viktorból – értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, a miniszterelnök beiktatása után szűk körben komoly lehetőségként beszélt arról, hogy Áder János államfő megbízatásának lejárta után ő legyen a legfőbb közméltóság.

Orbán idő előtt távozna?

Mindez azonban egyelőre "dilemma" Orbán Viktornak, ráadásul az elképzelt pályaívet átrajzolhatják váratlan események – mondta a Népszabadság forrása.

A parlamentarizmus és az elnöki rendszer viszont Orbán szemében egymással rivalizáló entitások, melyek állandó konfliktusait Magyarországon „nem tudnánk kezelni". Ezért a Népszabadság joggal véli úgy, ha Orbán 2017-től valóban elnök lesz, akkor jogosítványai nagyjából a francia elnökéhez lesznek hasonlók. Abban a rendszerben az elnök egyszerre bír számos szimbolikus funkcióval, és egyszerre rendelkezik az adminisztráció vezetéséhez szükséges jogkörökkel.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Várható, hogy kinézi magának a pápa trónszékét is. Az hogy - állítása szerint - református, az nem zavarja. A pápa személyét már Jézus is benne látta, Péter megnevezése csak nyelvbotlás volt a Messiás részéről!:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@naaki: Kösz. Ez jónak néz ki, ha találok egy okosabb emberkét aki tudja telepíteni akkor használni is fogom.:-)
tivoli
@szaboria1: ma, 15:45
Napóleon epigon.
Kérdés, mely népcsoportnak lesz császára?
csip-csop
mèg mindig itt van? azt hittem màr règ elment a pi@ba!
vukkocska
@tavaszi: A narancsos köd elborított. Kedvenc vezéredet idézted, aki a magyarokat kategorizálta, ki a magyar, és ki nem. Csak úgy vetítetted, mintha ez a baloldal terméke lenne. S az, hogy a baloldal honnan írja ki magát, ne Te ítéld meg, mert a baloldaliság egyenes arányban nő a Fidesz politikájával. Ha olvastad volna a választás eredményét, 650.000-rel kevesebben szavaztak a fideszre, 250.000-rel többen a baloldalra. S hogy mégis 2/3 lett? Ez csupán választási törvény kérdése.
tivoli
@Kamcsatka: május 22., 11:55
Nem csak testmagasságban, becsvágyban is. De lesz még Elba, lesz még Szent Ilona!
kamazuka
Köztársasági elnök lesz,Német mintára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.