Felmentette az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett vádja alól H. Csanád Jutast a Székesfehérvári Törvényszék pénteken, első fokon, és elrendelte legfeljebb 20 évig tartó kényszergyógykezelését. A döntés nem jogerős.

A bíró indoklása szerint – két elmeorvosi szakvélemény alapján – a férfi kóros elmeállapotban követte el tettét 2012 áprilisában a Fejér megyei Kulcson, és jelenleg is tébollyal járó hasadásos elmebetegségben szenved.

Az első kettő, egymásnak teljesen ellentmondó szakvéleményt követően a pénteken meghallgatott harmadik – az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek győri kirendeltség által kiadott – vélemény is azt állapította meg, hogy a vádlottat képtelenné tette állapota  cselekedeteinek és annak következményeinek felismerésére.

Az ügyész fellebbezett, így a döntés nem jogerős. Az ügyben másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla dönt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pityuka
Na pont az ilyen elmebetegeknek nem szabad megadni a lehetőséget arra, hogy újra közöttünk legyenek. Egy gyilkos 20-30 év börtön után még "jó útra térhet", de egy bizonyítottan elmebeteg gyilkos nem fog meggyógyulni, borítékolható, hogy 20 év múlva gyilkolni fog.
Fradigege
Ennyire együgyű a magyar igazságszolgáltatás. A belső démonok a hibásak, akik beszélgettek Csanádka elméjével. Olyan gyógykezelést kapna, hogy menne lefele a bányába csilléket huzigálni láncra verve, amíg meg nem vakul. Aztán már nem mindegy? Azután már minek jönne fel. Maradna ott, amíg megkrepál.
eberti
A "démon" miért nem azt javasolta,hogy saját magát nyírja ki.
Mindenki jobban járna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.