Az európai parlamenti választáson elért eredmény megerősítette a Demokratikus Koalíciót (DK) abban, hogy folytassa "a nagyon határozott ellenzéki szerepet" – hangoztatta Gyurcsány Ferenc vasárnap éjjel Budapesten.

A DK elnöke pártja eredményváró rendezvényén azt mondta: olyan pártot teremtettek, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a legádázabb ellenfele lesz "az orbáni önkénynek". "Ez a választás abban erősített meg bennünket, hogy nem kevesebb, hanem még több eltökéltség kell, és folytatni fogjuk ezt a nagyon határozott ellenzéki szerepet" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Megszólalt Gyurcsány, a választás nagy nyertese

Kitért arra is, hogy a választással lezárult a DK megalakításának hosszú, fáradságos és nehéz története. Gyurcsány Ferenc közölte, Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök megy az EP-be.

Gyurcsány Ferenc beszéde elején köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik elmentek szavazni, és megköszönte azok támogatását, akik pártjára voksoltak.

Kijelentette: a DK az európai egyesült államok legelkötelezettebb híve. "Hazafiak vagyunk, magyarok és büszke európaiak". Azt gondoljuk, hogy a kettő jól kiegészíti egymást – fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy Budapesten és jó néhány nagyvárosban a DK lett a demokratikus ellenzék legerősebb pártja. A kijelentést tapssal és ovációval fogadták a szimpatizánsok.

A DK elnöke azt mondta, a választáson elért eredmény "a lényeg tekintetében" nem változtatott meg bennük semmit: a demokratikus oldalon, "szabadelvűek, mérsékeltek, konzervatívok, baloldaliak világában nekünk barátaink és szövetségeseink vannak". A mi ellenfelünk továbbra is Orbán Viktor és pártszövetsége, azon fogunk dolgozni, hogy őket szorítsuk kisebbségbe – hangoztatta.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát ez így van, a DK nak könyörtelenül le kell vadászni a fideSSt 2018 ra. Minden fideSS mutyit feltárni, nyilvánosságra hozni, az emberek elé tárni, rámutatni a fideSS igazi arcára. Ez lesz a feladat 2018 ig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Hajra Feri! Veled vagyunk!
Hozdd vissza a demokraciat Magyarorszagnak!
verőce21
Gratulálni lehet Fletónak, tudja mi az a pártépítés. Nem nagy jóstehetség kell hozzá, hamarosan a második legnagyobbak lesznek. :)
verőce21
Ez a Puzsér "elemzés" alapjaiban sántít, a Magyar Szocialista Párt sohasem volt a "hazai munkásmozgalom" vezető ereje.
Mindig is a sikeres privatizálók szövetsége volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.