Az európai parlamenti választáson elért eredmény megerősítette a Demokratikus Koalíciót (DK) abban, hogy folytassa "a nagyon határozott ellenzéki szerepet" – hangoztatta Gyurcsány Ferenc vasárnap éjjel Budapesten.

A DK elnöke pártja eredményváró rendezvényén azt mondta: olyan pártot teremtettek, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a legádázabb ellenfele lesz "az orbáni önkénynek". "Ez a választás abban erősített meg bennünket, hogy nem kevesebb, hanem még több eltökéltség kell, és folytatni fogjuk ezt a nagyon határozott ellenzéki szerepet" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Megszólalt Gyurcsány, a választás nagy nyertese

Kitért arra is, hogy a választással lezárult a DK megalakításának hosszú, fáradságos és nehéz története. Gyurcsány Ferenc közölte, Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök megy az EP-be.

Gyurcsány Ferenc beszéde elején köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik elmentek szavazni, és megköszönte azok támogatását, akik pártjára voksoltak.

Kijelentette: a DK az európai egyesült államok legelkötelezettebb híve. "Hazafiak vagyunk, magyarok és büszke európaiak". Azt gondoljuk, hogy a kettő jól kiegészíti egymást – fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy Budapesten és jó néhány nagyvárosban a DK lett a demokratikus ellenzék legerősebb pártja. A kijelentést tapssal és ovációval fogadták a szimpatizánsok.

A DK elnöke azt mondta, a választáson elért eredmény "a lényeg tekintetében" nem változtatott meg bennük semmit: a demokratikus oldalon, "szabadelvűek, mérsékeltek, konzervatívok, baloldaliak világában nekünk barátaink és szövetségeseink vannak". A mi ellenfelünk továbbra is Orbán Viktor és pártszövetsége, azon fogunk dolgozni, hogy őket szorítsuk kisebbségbe – hangoztatta.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát ez így van, a DK nak könyörtelenül le kell vadászni a fideSSt 2018 ra. Minden fideSS mutyit feltárni, nyilvánosságra hozni, az emberek elé tárni, rámutatni a fideSS igazi arcára. Ez lesz a feladat 2018 ig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Hát ez így van, a DK nak könyörtelenül le kell vadászni a fideSSt 2018 ra. Minden fideSS mutyit feltárni, nyilvánosságra hozni, az emberek elé tárni, rámutatni a fideSS igazi arcára. Ez lesz a feladat 2018 ig.
hattorihanna
@Dr. Felipe: Minden kispártnak,/a jobbik kivételével/ meg kell erősödnie,szavazókat
szereznie,és visszaszerezni a bizalmukat.Csak így lehet esély arra hogy változzon valami pozitív irányba.
Dr. Felipe
@hattorihanna: Igen de én azt se bánom ha a Jobbik is vesz el szavazatokat a mocskos fideSStől.
JAJMÁR
Gratulálok a DK-nak, csak így tovább :)
hattorihanna
@Dr. Felipe: Én jobban örülnék ha inkább a többi venné el,de a lényeg valóban hogy a fidess egyeduralom megszűnjön.
Dr. Felipe
@hattorihanna: A fideSS rablópártnak el kell tűnni örökre, addig csak rabszolgák leszünk saját hazánkban.
Az már mindegy ha a Jobbik vagy a DK zúzza szét őket. Ma az is bebizonyosodott hogy Gyurcsányt és a DK t nem lehet eltaposni.
bencemacska
Örülök, hogy sikerült, nagyon féltem, hogy nem jutnak be!!!
hattorihanna
@Dr. Felipe: Örülök is nagyon,szintúgy Bajnainak és az lmp-nek is. :-)
nemkati
Az elég tragikus, hogy a Fidesznek mindenütt mekkora a támogatottsága. Az áprilisi és a mostani választási eredmények a Fidesz 2/3-a ellenére azt mutatják, hogy két félre szakadt az ország - nem most, de egyre jobban. Az ország fele nem akarja a Fideszt, megoszlanak a többi párt között.

De az nagyon jó, hogy a kis új pártok erősödnek. És még fognak, egyre jobban, és ahogy erősödik a DK, az Együtt és esetleg az LMP, úgy fog visszaszorulni a Fidesz. Most ezzel az irgalmatlan államháztartási hiánnyal előbb-utóbb megszorításokat kell bevezessenek, amit a ma már nyomorgók nem fognak tudni elviselni. És szép lassan pislákolni kezd majd a fény a ma még sötét fejekben. Csak figyuzzátok meg, hogy így lesz! :)
hattorihanna
@nemkati: ÁMEN. de jó is lenne... :-) De azért most örülök,hogy bebizonyosodott az,hogy a dk,az együtt pm,és az lmp szavazóira lehet számítani... :-)
Dr. Felipe
@nemkati: Nézd, a fideSS ma is kevesebb szavazatot kapott mint öt évvel ezelőtt és egyre több ember fog még rádöbbenni hogy a fideSS átverte őket. Azok mind a jelenlegi kis pártokra fognak legközelebb szavazni és akkor már nem is lesznek annyira kicsik. Az ma a legfontosabb hogy minden baloldali párt küldhet képviselőket Európába és nyitva az út hogy további támogatókat szerezzenek.
nemkati
@hattorihanna: @Dr. Felipe: Most én is nagyon örülök, meg is ittunk egy pezsit, és kicsit táncikáltunk mi is. :)))
Szóval a Fideszt és a Jobbikot leszámítva nagyon jók, de főleg bíztatók az eredmények. Jó, hogy ilyen sok választás van idén, megláthatjuk, hogy tényleg bíztatóak-e a folyamatok. Én nagyon bízom benne. Holnap különösen korán kell kelnem, de nem akarok még lefeküdni!
hattorihanna
@nemkati: Jó pezsgözést,mi is nagyon örülünk... :-) Fletót nem adták le az atv-n,vagy csak mi nem láttuk Kálmán Olgánál?
Mi is őt várjuk még,hogy mit mond.Bajnai szimpin nyilatkozott.
nemkati
@hattorihanna: Nem tudom, amíg táncra perdültem, addig nem figyeltem az ATV-t, meg kicsit fejbe kólintott a pohár pezsgő. :)
Dr. Felipe
@hattorihanna: @nemkati: Bizony az is fontos hogy mindenki az ATV ből tájékozódjon és ne dőljön be a közszolgálati agymosó propagandának.
nemkati
@hattorihanna: Tessék, megkaptad. :) Most beszél.
hattorihanna
@nemkati: igen,elcsíptük... Ő is normális volt szerintem.Örülök a sikerüknek,jól megszorongatták a jobbikot,csak gratulálni tudok nekik is. :-)
Desischado
@nemkati: Katikám, a próféta szóljon belőled! Én is ebben reménykedem! Másban most nem bízhatunk. Annak én is örülök, hogy azért az összes kisebb párt bent van, de nagy baj, hogy a szélsőjobbosok vannak túlsúlyban, egyelőre. De az összes ellenzéki pártnak, - kivéve a jobbikot - azon kell dolgoznia, hogy megverjék a fideszt, és a jobbikot, és kiszorítsák őket a hatalomból. Van rá esély, mert kb. két millió nagyon jól él, de nem ennyien vagyunk ám! És ha jönnek a megszorítások, akkor nagyon sokan felfognak ébredni! Valamint, ha a jobbik igéretei az európai bérről, meg a többiről nem válik be, akkor a szavazóik nagyot fognak csalódni! Van újabb négy év a munkára, csak kérdés, hogy az ország, és a szegények bírják e addig! Hajrá, ellenzék!
amaramaistanna
A DK-ás hordószónaknak bejött,egymást fogyasztják az MSZP-vel,nem csoda,régen egy párt voltak,annyi változás történt,hogy az SZDSZ egy része a DK-ban kötött ki, a másik fele meg Fodor pártjában. Én az egyéves párt eredményének örülök,mert az Együtt-PM 7,5 %-ot ért el, Bp-en pedig úgy lett harmadik,hogy csak három ezrelékkel ért el kevesebbet,mint a DK.Az LMP-ét 5,01 % befújta a szél,ugyanúgy ahogy április 06-án.
1magyar
Gyurcsánynak és Bajnainak össze kellene fogni.Az lenne az ütős.
bencemacska
@1magyar: Nálad a pont!
Szerintem Bajnainak meg kellene szabadulni néhány "sallangtól", és már tudnának is együtt dolgozni! És többet kellene támaszkodni a fiatalokra!
Másik: nem szabadott volna feltétel nélkül alávetni magát Mesterházy akarnokságának!
Vajon ősszel megismétlődik Horváth Csaba személyében?!?!?! (Az már a harmadik, - és ezért végzetes baklövése lesz az MSZP-nek!)
mate03
@bencemacska: Az MSZP soha nem fog magához térni! Mióta Feri ott hagyta őket ,csak a hatalmi harc folyik!
Yoda69
Hajra Feri! Veled vagyunk!
Hozdd vissza a demokraciat Magyarorszagnak!
verőce21
Gratulálni lehet Fletónak, tudja mi az a pártépítés. Nem nagy jóstehetség kell hozzá, hamarosan a második legnagyobbak lesznek. :)
verőce21
Ez a Puzsér "elemzés" alapjaiban sántít, a Magyar Szocialista Párt sohasem volt a "hazai munkásmozgalom" vezető ereje.
Mindig is a sikeres privatizálók szövetsége volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.