A házszabályt módosítását kezdeményezte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője – írja a Napi.hu.

Rogán átalakítaná azt a 24 éves szokásjogot, miszerint az ülést levezető elnök nem szavaz a házban.

1990 óta nem szavazott a levezető elnök a parlamenttel, csak akkor, ha döntetlen eredmény született. Akkor általában a frakcióját követte. Rogán szerint ez a szokás antidemokratikus, sehol sincs így, még a német, a francia és az uniós parlamentben is szavaz az elnök – olvasható a lap cikkében.

A jelenleg 199 fős parlamentben 133 a fideszes, ez pont kétharmad. A kétharmados törvények megszavazásához, a megválasztott képviselők kétharmada szükséges, tehát ha Kövér László vezeti az ülést, vagy fideszes alelnök van a pulpitusban, máris ugrott a mindent vivő többség.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
"Rogán Antal frakcióvezető most úgy látja, hogy ez a 24 éves gyakorlat súlyosan antidemokratikus "
Milyen bájos amikor egy fideszes köztörvényes bűnöző a demokráciára hivatkozik.
Okádék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tavaszi
@szjupermen: ...komám lehet hogy nem vagyok normális...de azt tudnod kell egy coci...már akkor hazudik amikor levegőt vesz. rossz neked tudom...most 20 évig nézheted hogy baloldalon a nihil...jobb oldalon az országépítés.. tudsz úszni??? ha nem akkor nyugi ...rövidesen minden járásnak egy tanuszodája lesz...hogy ne fulladj bele a saját hülyeségedbe ...ballibimádatod miatt...komám...még hogy komám...te valóban nem vagy normális .
tavaszi
@mate03: ennyire jó tükör lennék??? te szerencsétlen...
szjupermen
@tavaszi: "jobb oldalon az országépítés"
Na ez az. Jobb oldalon az építés. Így helyesebb lenne. Az ország javainak Fideszes és Fidesz barátok kezére játszására nem az ország építés a jó szó.
Egyébként milyen építés? Mint a Várkert bazár? Ahol ünnepélyesen átadja a fő maffiózó, majd a választás után újra építik? Vagy mint Kishantos építése? Persze stadion téren valóban megy az építkezés. Naná, a foci Orbán hobbija. Mi meg azért élünk hónapról hónapra, hogy ennek élhessen is.
Azért ne edd olyan forrón a kását komám, mert nem lesz az 20 év. Jó, ha a tizede.
A föl-földobott szar előbb-utóbb visszahullik.
szjupermen
@tavaszi: "jobb oldalon az országépítés"
Íme egy ékes példája: www.kisalfold.hu/gyori_hirek/botranyos_magyar_pavilon_32_gyori_epitesz_tiltakozik_az_onkenyes_dontes_ellen/2383943/

Na persze ez nem újdonság. Emlékszünk még a Nemzeti Szinházra is. Az is hasonló körülmények közt épült.
mate03
@tavaszi: Jó tükör vagy! Csak az a baj hogy vak!
Grafix69
@tavaszi: Szerintem neked meg a társaidnak ilyen coci üldözési mániád van . Egy kis világosság azért mert: A szocialisták nem egyenlőek a kommunistákal. Sok féle szocializmus van , pl a szociális érzékenység ami a fidsznek nem van, aztán van a minden ember egyenlő szocializomus ami csak a képzeletben létezik, aztán miénk a gyár meg az állam szocializmus ami már hajaz a kommunizmus felé. A lényeg pedig most jön lehet ám itt mindent a nagy Nemzeti baromságokal indikolni pl volt olyan is ,hogy Nemzeti szocializmus. Na melikra haragszol mert én az utolsóra vagyis rátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.