Orbán Viktor helyett Bognár Zsolt színművész, Kulka János egykori évfolyamtársa írt választ a színésznek a Kerényi-ügyben.

Hétfőn Kulka János nyílt levelet írt a miniszterelnöknek Kerényi buzilobbizós ügyében. Arra kérte Orbánt, határolódjon el megbízottja szavaitól.

Erre a levélre Orbán nem válaszolt, viszont Kulka egykori évfolyamtársa, Bognár Zsolt színművész írt egy levelet, amit az Indexnek is eljuttatott. Ebben arra kéri Kulkát, hogy fogadja el, "vannak, és a jelek szerint meggyőző többségben vannak azok, akik másként látják a világot és engedtessék meg nekünk, hogy más értékrend szerint képzeljük el a művészetet, a színházat, a nevelést".

"Számomra és hiszem, hogy sokunk számára nem elfogadható az a mentalitás, ahogyan egy a köreidet, ha talán erősen is kritizáló embert, másként gondolkodót, jelen esetben Kerényi Imrét minden lehetséges fórumon megpróbáljátok darabokra szedni" – írja. Hozzáteszi, szerinte Kerényi "csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet".

"Azt Te is tudod János, hogy olyan nincs, hogy független ember és gondolkodás. Valahová életszemlélete alapján mindenki leteszi a garast. Te is letetted. Az elmúlt 10-15 évben szinte minden, a nemzeti oldalt becsmérlő rendezvénynek részese voltál. Lelked rajta! Azokat az igaztalan, valóban kirekesztő, gyalázkodásokat, ami felőletek érkezett, azt bő száz évre beoszthatná a jobboldal" – írja.

"És Te írsz nyílt levelet Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak! Tisztelettel kérlek, fogadd el, hogy vannak, és a jelek szerint meggyőző többségben vannak azok, akik másként látják a világot és engedtessék meg nekünk, hogy más értékrend szerint képzeljük el a művészetet, a színházat, a nevelést" – teszi hozzá.

"Elszomorító látni, hogy bármilyen ügyben, tisztelet a kivételnek, a mi oldalunk csak mentegetőzni, meg elhatárolódni tud. Kiállni és megvédeni, vagy árnyalni a megtámadott véleményét, a baloldal mindig is jobban tudta. Ezt a jobboldal, védhető igaza tudatában igazán eltanulhatná".

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@ripitya: Kedves Ripitya Ur/Holgy! Tisztellek, hogy alairtad a kis szosszeneted ala a nevedet, (Egy Erdelyi), de talan nem igazan kiserted figyelemmel Kulka muvesz ur munkassagat, esetleg tobb okbol kifolyolag: 1/ Nem vagy regota Magyarorszagon 2/ Nem szeretsz szinhazba jarni 3/ Nincs teved ,... (Folytathatnam meg azzal is, hogy esetleg egy kicsit uldozod a massagot, de ezt most nem mondom, mert eloszor latlak a kommentelok kozott).

Tudod, Kulka muvesz urnak regesreg lovasszobra lesz, amikor kerenyire a kutya sem emlekszik, csak egy nev lesz a konyvelesi tetelekben, akinek egy v@lag penzt fizetett ki az allam, mert megfeleloen verdesett a nyelve vezirunk hatsojaban a megfelelo idoben.

Az ember tarsasleny, es mint ilyen, bizony el kell viselnie azt, hogy az emberiseg egyenekbol all, akiknek kulonbozoek a tulajdonsagaik , a szokasaik...

Amint pedig elkezdjuk beskatulyazni, MEGBELYEGEZNI az embereket, az onnantol kezdve mar diszkriminacio, hogy ne mondjam, RASSZIZMUS...

Ha mar itt vagy az oldalon, es az ORSZAGBAN IS, akkor mar csak rovid ido valaszt el teged attol, hogy megtudd, TEGED hogy kezelnek masok, megbecsulnek-e, vagy lekopnek az erdelyiseged miatt...

Olvastam Wass Albert muveit, az "irofejedelem"-segtol igen messze all o, talan inkabb egy napszamos hetkoznapi iro kategoriajaba sorolhato inkabb.

Kulka muvesz urnak pedig a muveltsege hatvanyozottan nagyobb, muveszete erzekenyebb, mint sok mas, egyebkent szinesznek titulalt kis ripacs mellett,...

Tisztelettel: egy magyar magyar,...:-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@tivoli: Te tényleg ennyire értetlen vagy, netán megkértek rá, hogy ilyen legyél? :-)) Tudod mit? Kerülj el.
tivoli
@silber13: Jó, elkerüllek. Úgy sem lehet veled beszélgetni.
silber13
Tévedsz, mert lehet, csak nem csípem az alaptalan szurkapiszkákat.
tivoli
@silber13: Alaptalan? Hányszor másoljam még ide?
"silber13
Írogassál, a családod bizonyára szívrepesve várja Mikes kelemeni szárnyalásodat::-)))
Válasz erre Tetszik Jelentem június 1., 12:52"
silber13
@tivoli: írjad még pár százszor, akkor talán felfogod a jelentését, de nem hiszem, mert te a balhé kedvéért nem is akarod megérteni! Kár pedig!
tivoli
@silber13: Mit kéne megértenem? S mit nem fogok fel azon, ami egyértelmű?
"Írogassál, a családod bizonyára szívrepesve várja Mikes kelemeni szárnyalásodat::-)))"
A tény az tény. Család emlegetve van általad, bármi is volt a vita témája. Ezt nem tagadhatod le, bármennyire is próbálod rám maszatolni az értetlenséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.