Immár tudom, hogy az, aki negyvenöt felett több diplomás közmunkás, az lusta. Ötven felett minősített lusta. Ha tartja még benne magát az önérzet, akkor minősítetten lusta hülye. S mégsem irigylem az említett volt iskolatársnőt a túl védett életéért. Még irigykedni is lusta vagyok. Meg talán nincs is mit irigyelni a saját vélemény nélküli szürke íróasztalhoz rajzszegezett nyelven.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Csizmás Kond: Értékelik is. Le.
A munkaügyi központban egy ügyintéző mondta meg a tutit "nem gondolja, hogy egy OKJ-s középvezető felveszi a saját potenciális utódját?"
Amúgy, mint egyszer talán emlegettem, 4 szakmával sikerül jelenleg regisztrált munkanélkülinek lennem. Igaz, túl az ötvenen...
A "ma megint tiz centivel csökkent a munkanélküliség" kormánypropaganda hazugság, és baromság egyszerre. Meg statisztikai csalás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@nyanya001: (12:46) Sok igazság van abban, amit írsz. De nem takarítónői, hanem magasabb képzettséget igénylő munkaköröknél megelégszenek a Skype-os interjúkkal is. Ott már 3-4 körös úgyis egy meghallgatás, és elegendő az utolsóra elutazni.(Ha egyáltalán igénylik azt is) Inkább már a jelentkező igényeli.

Az interjút úgyis felveszik, vagy fényképeket csinálnak közben, még több információhoz jutnak (és többen), mintha odautazna az illető. :)
De sok pénzbe kerül egy munkakeresés, ebben egyetértek.
verőce21
@GeoCravker: (12:25) Elnézést, ha félreértettelek volna. Természetesen jó dolog, ha több mindenhez ért az ember. Magabiztosságot ad, de ami hátrányos is lehet. :)

Sajnos tudom, hogy eljutottunk ismét a "fejlődés" azon fokára, ahol újra a kontraszelekció érvényesül. (Mondjuk az ismeretséget hagyjuk figyelmen kívül, mert az áll első helyen, a második ebből következik.)
Ha sürgősen nem teremt a kormány 3-400 ezer valódi munkahelyet, itt csúnya világ lesz. Mégha azok baromfi feldolgozók, konzervgyárak, állami gazdasági vertikumok, stb. - elsősorban kátrányos helyzetűeknek. Az értelmiségieknek egyetemi kutatólaboratóriumokat kellene finanszírozni, mezőgazdasági nemesítő telepeket, zöldségkutatókat, mintagazdaságokat, stb. - ezek mind állami feladatok!

Nem a "külföldi működő tőkére" várni, mert ebből már százszorosan megjöttünk. :)
dömdödöm
Sokkal többet érek mint amennyim van mert hagytam hogy mások is keressenek
és ez így volt jól !
GeoCravker
@verőce21: "Az értelmiségieknek egyetemi kutatólaboratóriumokat kellene finanszírozni, mezőgazdasági nemesítő telepeket, zöldségkutatókat, mintagazdaságokat, stb. - ezek mind állami feladatok!"

csak csendben jegyzem meg, hogy voltak ilyenek. Szétverték a '90-es évek elején.
bundi
@Csizmás Kond: hörrr hörr cicamica...kopogtathatok?
nem gondolod, hogy te a huszonvalahány éveddel apu-anyu által kistafirungozva (feltéve, hogy már nem otthon élsz) kicsit korai életvezetési tanácsadóként munkaügyi gurukat megszégyenítő hangnemben osztanod az észt?
"Én sem alkalmaználak ilyen gőgös hozzáállással. "
hát van egy olyan érzésem én sem téged...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.