Immár tudom, hogy az, aki negyvenöt felett több diplomás közmunkás, az lusta. Ötven felett minősített lusta. Ha tartja még benne magát az önérzet, akkor minősítetten lusta hülye. S mégsem irigylem az említett volt iskolatársnőt a túl védett életéért. Még irigykedni is lusta vagyok. Meg talán nincs is mit irigyelni a saját vélemény nélküli szürke íróasztalhoz rajzszegezett nyelven.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Csizmás Kond: Értékelik is. Le.
A munkaügyi központban egy ügyintéző mondta meg a tutit "nem gondolja, hogy egy OKJ-s középvezető felveszi a saját potenciális utódját?"
Amúgy, mint egyszer talán emlegettem, 4 szakmával sikerül jelenleg regisztrált munkanélkülinek lennem. Igaz, túl az ötvenen...
A "ma megint tiz centivel csökkent a munkanélküliség" kormánypropaganda hazugság, és baromság egyszerre. Meg statisztikai csalás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
A több az legalább három. Addig amíg valaki diploma nélkül is munkát kap addig szégyen többdiplomás munkanélkülit emlegetni., ugyanis valamelyikkel csak illett volna értékeljék...és ha nem így történt annak nem a diploma az oka.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Értékelik is. Le.
A munkaügyi központban egy ügyintéző mondta meg a tutit "nem gondolja, hogy egy OKJ-s középvezető felveszi a saját potenciális utódját?"
Amúgy, mint egyszer talán emlegettem, 4 szakmával sikerül jelenleg regisztrált munkanélkülinek lennem. Igaz, túl az ötvenen...
A "ma megint tiz centivel csökkent a munkanélküliség" kormánypropaganda hazugság, és baromság egyszerre. Meg statisztikai csalás.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nézd, nem itlkezni akarok, de akinek van négy diplomája az ha föltétlen akar el tud helyezkedni. Az is igaz, hogy lehet nem azt a javadalmazást igérik neki amit ő elképzel de talál munkát.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Hogyne. Cork-ban például :-) Esetleg közmunkát.
Nem tudom hány éves vagy, és azt sem, milyen papírokkal hol élsz. De van egy javaslatom:
Menj el mondjuk Újfehértóra, vagy Okányba. S próbálj meg megélni az ottani munkalehetőségekből. nem túlélni a szó biológiai szintjén, mert arra a közmunka is lehet, hogy elég. Hanem megélni.
Fél év mulva találkozzunk ugyanitt, és meséld el a tapasztalataidat. Már, ha még lesz kedved megmukkanni, lesz pénzed internetre, stb...
Egy budapesti közhivatalból qrva könnyű leugatni a vidéken nyomorgókat.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Ezt úgy érted, hogy az általad jelzett helyeken régebb mint a négy diplomádat tudtad értékesíteni ?
micfild
@Csizmás Kond: Az ország melyik részén??
Csizmás Kond
@micfild: Itt a sok diplomáról van szó. Ha valaki vette a fáradtságot és összemagolt négy diplomát akkor legalább az egyiket célzatosan kellett volna tegye, amivel a lakóhelye környezetében is tud boldogulni.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Megfogtál? Speciel Újfehértón kertészeti állomás volt régen. Még meggyfajta is van "Újfehértói fürtös" néven. Az eredeti végzettségem pedig kertészmérnök...
Tehát mind a négyet nem, de egyet azért biztos :-)
micfild
Leginkább akkor ha van kapcsolati tőkéje. Sokkal fontosabb mint akárhány diploma.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...és mérnöki poszton alább nem adod viszont a közmunkát elfogadod ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: 1. nem vagyok közmunkás, csak ismerem azt a világot is.
2. legutóbb egy tanári állás kapcsán írták azt, hogy nem tudnak a végzettségem alapján állást adni. Szaktanárt kerestek. Szakirányú egyetemi végzettség, témában szerzett egyetemi doktori és mérnöktanári végzettség bizpnyult kevésnek. Vagy soknak? Hmmm.
3. egyébként igen. Megtudom érteni azt, aki több szakmával nem a közmunkát tekinti élethivatásnak.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Szerintem dolgozni kellemetlen de nem szégyen. A diploma pedig nem kötelez, hanem esélyt ad. A tudást felhasználni nem föltétlen kell diplomához kötni.
Legtöbb esetben a sok diplomát azért tekintik hátránynak mert annak emlegetése a követekzőkben viisszaélésset is eredményezhet.
bundi
@Csizmás Kond: kicsi vagy még...sajna és kevés a tapasztalatod a jelek szerint...
pl...
építész e3...majd e2...sok szép igéret szép szó...de a magasépítés a gödör aljáról pislog a sámándobos rémálmokra...nézd meg a ksh statisztikáit hányad részére esett vissza az elmúlt 4 évben az építőipar...a cégem 2004-től működött...2009-től volt még remény, amikor újraindultak az egyetemi, fejlesztések, de azóta azok is lefagytak...2011-től rohamos a zuhanás...majd minden évben az előző évi 20 százalékával esik vissza az új engedélyek száma...
hvg.hu/ingatlan/20140224_KSH_31_szazalekkal_kevesebb_lakas_epult_t
olvasgasd...
és ha felfogod, hogy hivatalosan engedély kellene az ablakcserére, homlokzati felújításra, akkor megérted, hogy mekkora a visszaesés...
"A községekben az átlagosnál jóval nagyobb volt a lakásépítés visszaesése, 2013-ban mindössze 1270 új lakás épült, fele annyi, mint egy évvel korábban. Az építési engedélyek tavalyi száma a 2008. évinek csak 17,2 százalékát éri el - közölte a KSH. Az új építési engedélyek kiadása szintén a községekben esett vissza a legnagyobb mértékben, 39,9 százalékkal, de valamennyi településtípusban kevesebb új lakás építését tervezik, mint egy évvel korábban."
és ha megérted, hogy magyarországnak a 4,2 milliós lakásállományából csak kb évente 7900 újul meg, ez kb 2 ezrelék...akkor 530 év jut egy lakásra...mire újból megújulhat...de ha régebben racionálisan akartál dönteni és mondjuk úgy mérlegeltél, hogy a több mint 4 milliós állomány mondjuk 100 évente megújul, (tehát kb évente 30-40 ezer, mint a csúnya szoci időkben...) akkor annak a kb 3-4 ezer építésznek évente átlagosan kb 10 épülete van
www.mek.hu/index.php?link=Nevjegyzek
szemben a mostani 1-2-vel...akkor mit is érezhetnek akik ezekbe a diplomákba milliókat öltek...mert tudod csak az első diploma ingyenes..
és ha jól emlékszem még te tapsikoltál ezerrel nemrég a röghözkötés miatt..mert a diplomás, ha az állam taníttatja maradjon itthon.. nem?
bundi
@Csizmás Kond: minek? közmunkás utcaseprőnek?...
bundi
@Csizmás Kond: és a mókás, hogy az állam álltal leadott adatok szerint szárnyalás van...
hvg.hu/kkv/20140219_Eurostat_a_magyar_epitoipar_nott_a_legnag
kétszer akkora mint itt angliában...itt nem tudok úgy menni valahova, hogy ne botlanék építkezésekbe...mindenhol gomba módra nőnek a bérlakások...csodálkozol, ha mindenki elmegy abból a bazi nagy fellendülésből?
Csizmás Kond
@bundi: Ha nem vetted volna észre itt nem cégről volt szó hanem egyénről.
A megújulás meg hasonló duma nem a valós igényeket tükrözi ugyanis legtöbb felújítást maga a tulaj végzi nem szolgáltatót alkalmaz.
Na és állami taníttatás. Tudnod kéne hogy a mai divatos törvények miatt az államnak nem lehet termelő vagy szolgáltató egysége csupánaz ami elkerülhetetlen. Így alkalmazni is csak ott és olyan t tud amire lehetősége van szóval a diplomát ma hiába lobogtatod, mert ha meg akarsz élni magadnak kell utánajárj.
bundi
@Csizmás Kond: szimplan hulye vagy epp magadnak mondassz ellent...mert 11.46 kor emlitettes hogy celzatosan valasszon az ember kepzest es a lakohelye kornyeken is megeljen ebbol...erre mutatam ra hogy egyesek megfontoltak mire lehet kereslet es asszerint szereztek diplomat es kepeztek tovabb magukat csak idovel az orszag omlott ossze alattuk...es a jelek szerint nagyon csiko vagy meg ha ezt nem erted...
A masik a jelek szerint nem nagyon fogtad fwl mit irtam... Az allam hiaba tanittata a mernikoket tanarokat ha kesobb nem tudnak elhelyezkedni a szakmajukban...es ha roghoz is koti oket akkor sem lesz tobb munka a kozmunkan kivul...
Csizmás Kond
@bundi: Próbálsz mellet döngetni de csak kopogásra futja.
Ha nem értesz valamit olvasd el többször és ne butaságokon lovagolj. A sokdiploma sokaknál ugyanazt a szakot jelenti csak magasabb vagy elágazóbb dolgokban. ..pl ugyanazon szakmában elvégez egy tanári továbbképzést így taníthat, vagy ledoktorál amivel már vezetői képesítést is nyer, tehát ugyanazon sakban különböző fokozatok de megannyi diploma.
A diplomás képzést régebb is igényhez kötötték csak ma van, hogy mindenki pl közgazdász akar lenni holott egy évben esetleg tízre van szükség, és utána lobogtatja a papirt meg panaszkodik.
bundi
@Csizmás Kond: meg mindig nem erted... Mindegy ma nincs sok kedvem veled szenvedni...
Majd holnap
GeoCravker
@Csizmás Kond: Mindig olyan érzésem van Veled, mint amikor Rejtőnél Szivar teszi fel a kérdést, hogy vajon tényleg prücsök-e a Prücsök.
"Legtöbb esetben a sok diplomát azért tekintik hátránynak mert annak emlegetése a követekzőkben viisszaélésset is eredményezhet"
Nem emlegetésről van kedveske, hanem meglétről. Tudod, nem mindenki úgy szerez diplomát, hogy elküldi érte a sofőrt (Dajcstompi), vagy megírja helyette a konzulens (Orbánvikike), vagy összeollózza a titkárnő (SnittPali és Semjén).
Éppenhogy úgy szereztem több szakmát, hogy igyekeztem a arra orientálódni ami mozogni látszott, és nem az árok alján az okádékban. Bár speciel van gyermek és ifjúságvédelmi szakképesítésem, amivel pedagógiai pszichológia is vele jár. Szóval a hülyegyerekek szintje sem idegen. Veled is elvitázgatok például.
Mert az átlag alapján tudom, hogy nem vagy Te hülye, csak valamiért jobb szereted a provokatőr fafej szerepét.
nemjoezigy
Be kell, hogy kapcsolódjak a tapasztalataimmal.
58 éves vagyok. 2010-ben lettem először álláskereső. 1 évig voltam az. Az idő alatt nagyon mínuszba ment a családi kassza, mert az álláskeresés is pénzbe kerül, + a család eltartása (5fő).
Ami szomorú és nem korfüggő, hogy itt a városban minden hivatali napon telt ház volt, órákat kellett sorba állni a jelentkezések miatt. A sok fiatal, az első munkahelyet keresők, a lesütött szemmel várakozók, mind, mind reménykednek, de nem rajtuk áll a megoldás. És sajnos mostanra sem változott sokat a helyzet, legfeljebb csak a statisztikában és a propagandában.
Tehát, csak az ossza az észt az álláskeresőknek aki már volt álláskereső, mert csak az értheti meg őket.
A hivatalnokok és a kormány ezt nem értheti meg és nem is akarja megérteni.
GeoCravker
Egyébként nem egy esetben uszonéves suhancok osztják az észt, s azok a fejvadászok, akik a túloldalt nem próbálták.
endresy.blogspot.hu/2013/07/munkanelkuliek-kurvulasra-felkeszulni.html
1magyar
@nemjoezigy: Vaknak színt magyarázni...??? Minek?
Csizmás Kond
@GeoCravker:
Na figyelj haver !
Ez itt a vélemények helye. Gondolom a cikkedet is azért közölted, hogy elolvassák és véleményt alkossanak róla, Ezt tettem én is a magam sajátos hülyegyerek módján nem gondolva hogy a pszichológiai dolgokban jártas többdiplomás mittudomki épp azért fog különböző jelzőkkel kitüntetni mert nem az ő szájíze szerint írtam. Elhiszem hogy ideges vagy és azt is hogy nem találsz munkát viszont ha több időt töltenél azzal, hogy elemezd a viselkedésedet és a hozzáállásodat ahelyett, hogy a flancos okleveleidet lobogtatnád esetleg több esélyed volna munkahelyet szerezni. Én sem alkalmaználak ilyen gőgös hozzáállással.
Azt is írod, hogy igyekeztél „orientálódni” a mozgalmasabb dolgok felé…és nézd hová jutottál. Ezek szerint rossz a tájérzéked. Szerintem ha a nagymenős hozzáállásod helyett arra összpontosítanál, hogy egy alkalmazottnak alkalmazkodnia kell sokkal több sikered lenne.
Velem nem kell vitatkozni ha nem akarsz viszony ha megteszed akkor próbáld nevezgetés nélkül, mert az valahogy nem a sokdiplomát bizonyítja.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Világos. A címkézés és minősítgetés jogát fenntartod magadnak. Mint a legutóbbi hozzászólásod is bizonyítja :-)
Ha a szövegértés nem megy, az más. Éppen azt igyekeztem artikulálni, hogy a szakmaváltásoknál arra igyekeztem mozdulni, amire kereslet látszott. Ha ez nem volt a korábbiból világos, akkor sajnálom. Ja, és életem során már dolgoztam temetőkertésztől informatikusig sokféle "beosztásban". Valahogy a gőgös észosztást mintha Te gyakorolnád ezerrel tehát.
Nem alkalmaznál. Na és. Egy ilyen felfújt hólyag, amilyennek kiadod magad nyilván csak a nála hülyébbeket veszi fel. Legfeljebb csődbe megy.
Azért ezt kifejthetnéd bővebben:
"Legtöbb esetben a sok diplomát azért tekintik hátránynak mert annak emlegetése a követekzőkben viisszaélésset is eredményezhet"
Nem a hülyesírási hibákat, mert én sem írok mindig hibátlanul. De a fentebbi válaszomban felsoroltakat leszámítva milyen visszaélésről beszélsz?
Mint írtam: Tudod, nem mindenki úgy szerez diplomát, hogy elküldi érte a sofőrt (Dajcstompi), vagy megírja helyette a konzulens (Orbánvikike), vagy összeollózza a titkárnő (SnittPali és Semjén).
Több másod, és sokaddiplomást ismerek, pl. a munkaügyi központból, akik nem a jelzett "urak" receptjével éltek.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nem minősítettem senkit csak próbáltam kifejezni, hogy aki a sokdiplomával sem tud elhelyezkedni akkor mit szóljon az akinek csak egy van ami esetleg nem is olyan magas fokú.
Azzal a mondattal csupán egy volt munkatársnőm viselkedését akartam érzékeltetni akit mittudom milyen magas képzettséggel előkönyvelői állásban alkalmazták de már a második héten azon sírt, hogy ő milyen alacsonyrendű munkát kell végezzen a diplomájához képest, sőt még valahová feljelentést is küldött mert nem akarták figyelembe venni a képzettségét…pedig tudomásom szerint azt az állást is ismeretség útján szerezte.
…és hogy még egyszer ne érts félre nem minősítek senkit de meglátásom szerint akinek több lehetősége van attól nem veszi senki jó néven ha sír.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "Nem minősítettem senkit " vs.
"Elhiszem hogy ideges vagy és azt is hogy nem találsz munkát viszont ha több időt töltenél azzal, hogy elemezd a viselkedésedet és a hozzáállásodat ahelyett, hogy a flancos okleveleidet lobogtatnád esetleg több esélyed volna munkahelyet szerezni. Én sem alkalmaználak ilyen gőgös hozzáállással. "

Egyébként attól sem veszik jó néven, ha önsajnálatba zuhan, akinek egy diplomája sincs.
Viszont nyolc elemivel tíz év alatt is megérdemli bárki, hogy emberként kezeljék. Még akkor is, ha a közhivatalnokok ezt nem hiszik el. Amíg egyszer ők nem repülnek a híd alá. Ismerek pár ilyet is.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nadekérlekszépen, nálad a bajok akkor kezdődnek ha valaki visszaüt...hát ez nem szép.
...és közhivatalnokok...gondolod te jobb lennél a helyükbe ?
Boszi27
@GeoCravker: Bocs hogy beleszólok , de ennek az úriembernek egy helót sem érdemes mondani, azt is ki tudja forgatni.
Csizmás Kond
@Boszi27: Miaz öreglány neked mégtöbb diplomád van ?
verőce21
Az egyik huszonéves fiam volt már ilyen vezető pozícióban, hogy egy cégnél fogadta az álláskeresőket. Nem mesélt róla különösebben, csak mondta egyszer, majd az asztal alá süllyed, amikor negyven-ötven évesek jönnek és próbálják előtte a legjobb formájukat hozni, de nem tudják, hogy teljesen esélytelenek, mert fiatalokat keresnek mindenhova.
De rém komolyan kell előadni az elvárásokat, miközben sajnálja is a jelentkezőket.
Boszi27
@Csizmás Kond: Lényegtelen. "Miaz"?? a, az névelők, SOHA nem írjuk egybe semmivel..
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ahogy elnéztem a bajok nálad kezdődnek akkor, ha valaki elolvassa amit írsz, tényszerűen reagál, és nem csúszkálhatsz ki a saját mondataidból.
De remélem már mobilról írsz és úton vagy mondjuk Okány felé a Te nagy bölcsességeddel :-) Na jó legyen Békéscsaba :-)
GeoCravker
@verőce21: Számomra az egyik "leglenyügözőbb" eset az volt, amikor egy amerikai cég hazai leánykájánál a HR-s leányzó nyomni kezdte a betanuét szöveget, hogy milyen dinamikus fiatalos cég, az átlagéletkor is 38 alatt van. Majd rámnézett, tudatosult benne a korom, és olyan zavarba jött, hogy ezt követően percekig csak habogott. Egész megsajnáltam szegényt. Mert ezt nem tanítják azokon a gyorstalpalókon, amiken ezeket a szegényket beidomítják amerikaiul.
verőce21
@GeoCravker: (22:38) Lehet, hogy van benne valami "amerikaiul" is, de nagyon komoly felkészültséggel és emberismerettel kell rendelkezniük ezeknek az interjúzóknak, oda kevés a gyorstalpaló.(Nem "pénzügyi tanácsadókról" van szó.)

Azonkívül 2-3 nyelven magas szinten is kell beszélni, mert általában ezeket is tesztelik már. Nem elég felmutatni a jelentkezőknek a nyelvvizsga bizonyítványt, sőt nem is szükséges. Elég, ha hibátlanul írsz-olvasol a célnyelven. :)
GeoCravker
@verőce21: A rigóutcai papírt már régen nem kérik. Azért a felkészültség néha nem az igazi. Még nyelvileg sem. A fiam mesélte, hogy őt interjúztatta olyan valaki kínaiból, akit Pekingben tíz perc alatt adott volna el. S ez nem nagyképüség kérdése. a fiú itt tette le a nyelvvizsgát, a külfölfieknek megszerezhető egyik legmagasabb szinten. Mármint Pekingben.
verőce21
@GeoCravker: (23:55) Azt írod: "S ez nem nagyképüség kérdése."(Persze helyesírási hibával.) - Pedig látom, Nálad minden nagyképűség kérdése. :)

(Ha legközelebb állást keresel, egy-két diplomát, doktorit, vagy az összeset le is tagadhatnád. Nem gondolod, hogy célravezetőbb lenne?)
GeoCravker
@verőce21: Ha az előzőt megnézed, akkor láthatod, hogy tényleg nem az. Büszkeségé inkább. Azért, hogy a fiam Pekingben, külföldiként, sikerrel tett le egy magas szintű nyelvvizsgát kínaiból :-)
Nekem esélyem sem lenne :-)
Amúgy érdekes látod az átlagmentalitás. Amerikai, német, ír cégeknek dolgozva mindig azt tapasztaltam, hogy ott a legkisebb továbbképzésre is büszkék. Nem titkolják, mert az egyén tanulóképességének, rugalmasságának, több "fronton" való bevethetőségének alapja, bizonyítéka.
Nálunk ugyanez vétkes nagyképűség, és tagadjuk le azt is, ha tudunk írni-olvasni.
nyanya001
Nagyon sok munkátlan " lustasága " abból következik, hogy nincs munkahely,
ha meg lenne, nincs pénze útiköltségre, telefonálgatásokra !
Ebből következik, hogy aki mögött nincs olyan családi háttér, aki tudná segíteni
annak sakk- matt !
Akár diplomás, akár szakma nélküli !
Mert amit kap " segélyként " az megélhetésre is kevés
és sehol nem támogatják és nem fizetik az útiköltséget, mert nagyon sok helyen
ragaszkodnak a személyes állásinterjúhoz, még a takarítói állásnál is !
verőce21
@nyanya001: (12:46) Sok igazság van abban, amit írsz. De nem takarítónői, hanem magasabb képzettséget igénylő munkaköröknél megelégszenek a Skype-os interjúkkal is. Ott már 3-4 körös úgyis egy meghallgatás, és elegendő az utolsóra elutazni.(Ha egyáltalán igénylik azt is) Inkább már a jelentkező igényeli.

Az interjút úgyis felveszik, vagy fényképeket csinálnak közben, még több információhoz jutnak (és többen), mintha odautazna az illető. :)
De sok pénzbe kerül egy munkakeresés, ebben egyetértek.
verőce21
@GeoCravker: (12:25) Elnézést, ha félreértettelek volna. Természetesen jó dolog, ha több mindenhez ért az ember. Magabiztosságot ad, de ami hátrányos is lehet. :)

Sajnos tudom, hogy eljutottunk ismét a "fejlődés" azon fokára, ahol újra a kontraszelekció érvényesül. (Mondjuk az ismeretséget hagyjuk figyelmen kívül, mert az áll első helyen, a második ebből következik.)
Ha sürgősen nem teremt a kormány 3-400 ezer valódi munkahelyet, itt csúnya világ lesz. Mégha azok baromfi feldolgozók, konzervgyárak, állami gazdasági vertikumok, stb. - elsősorban kátrányos helyzetűeknek. Az értelmiségieknek egyetemi kutatólaboratóriumokat kellene finanszírozni, mezőgazdasági nemesítő telepeket, zöldségkutatókat, mintagazdaságokat, stb. - ezek mind állami feladatok!

Nem a "külföldi működő tőkére" várni, mert ebből már százszorosan megjöttünk. :)
dömdödöm
Sokkal többet érek mint amennyim van mert hagytam hogy mások is keressenek
és ez így volt jól !
GeoCravker
@verőce21: "Az értelmiségieknek egyetemi kutatólaboratóriumokat kellene finanszírozni, mezőgazdasági nemesítő telepeket, zöldségkutatókat, mintagazdaságokat, stb. - ezek mind állami feladatok!"

csak csendben jegyzem meg, hogy voltak ilyenek. Szétverték a '90-es évek elején.
bundi
@Csizmás Kond: hörrr hörr cicamica...kopogtathatok?
nem gondolod, hogy te a huszonvalahány éveddel apu-anyu által kistafirungozva (feltéve, hogy már nem otthon élsz) kicsit korai életvezetési tanácsadóként munkaügyi gurukat megszégyenítő hangnemben osztanod az észt?
"Én sem alkalmaználak ilyen gőgös hozzáállással. "
hát van egy olyan érzésem én sem téged...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.