Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Heves Megyei Főügyészség egy egri férfira, aki tavaly december 6-án halálra szúrta hatéves fiát Füzesabonyban – tájékoztatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a rendszeresen kábító hatású szereket fogyasztó vádlott 2013. december 6-án pszichoaktív anyagot adott be magának. A szertől azt képzelte, hogy meg akarják támadni, és el akarják tőle venni a fiát, ezért az esti órákban gyermekével együtt taxival a Füzesabonyi Rendőrkapitánysághoz vitette magát.

A rendőrök megpróbálták igazoltatni, mire elővett egy kést, és közölte, hogy ha nem hagyják a fiával együtt elmenni, gyermekét és magát is megöli.
Ezután – kisfiát mindvégig szorosan maga előtt tartva – késsel a kezében tovább fenyegetőzve hátrálni kezdett az utcán. Az őt követő rendőrnek és egy polgárőrnek sikerült közrefognia a vádlottat, aki azonban ekkor egy hirtelen mozdulattal, nagy erővel hasba szúrta a gyermekét. A kisfiú perceken belül elvérzett.

Fia megszúrását követően a vádlott néhány métert futva menekült, majd a késsel önmagát kétszer mellkason, egyszer pedig hason szúrta, melyek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyész közleményében kitért arra is, hogy a vádlott élettársi kapcsolatban élt a 2007-ben született közös gyermekük édesanyjával, aki akkoriban Svájcban prostituáltként dolgozott.

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű terhelttel szemben a Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kitartottság bűntette miatt emelt vádat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.