A levezető elnök is szavazhat ezentúl az Országgyűlés plenáris ülésein minden döntéskor.

Az ezt lehetővé tevő házszabály-módosítást hétfőn fogadta el a parlament – fideszes javaslatra – 128 igen szavazattal, 53 nem ellenében.

Nyílt szavazásoknál eddig kizárólag szavazategyenlőség esetén volt szavazati joga az ülés levezetőjének.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az előterjesztésben azzal magyarázta a változtatást, hogy az ülésvezető elnök szavazati jogának korlátozását sem az általános európai parlamenti gyakorlat, sem pedig a magyar alkotmányos jogelvek nem indokolják. Szerinte e jog gyakorlása semmilyen módon nem befolyásolja a levezető elnököt abban, hogy részrehajlásmentesen vezesse az Országgyűlés ülését.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vadlaci
Csupán az a probléma, hogy a házszabály módosítása még a régi szabály szerint történhetett volna, ahhoz pedig 160 igen szavazat kell, nem pedig 128. A módosítást követően léphetett volna hatályba az elnök szavazására és a házszabály módosítására vonatkozó új szabályozás. Az ilyen törvénytelenségeken a fidesz könnyedén túllép, ez is bizonyítja, hogy mennyire birkának néznek minket. Csak a szavazatunk kell !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Katalin Mészáros
MEDDIG TŰRJÜK MÉG EZT AZ ÖNKÉNYURALMAT ???
qxy
Nem azt kellene meg szavazni hogy az országnak legyen munkája, jövője, és a gyerekek ne éhezzenek? ? és ti meg minimál bért kapjatok? mert ez a munka szart sem ér. sőt ha volna igazság szolgáltatás," VALÓJÁBAN! ! . Akkor az eddigi munkájuk is büntetendő cselekménynek minősülne.
Hellcat
Éljen a fidesz diktatúra...tessék tapsikolni fidesznyikek...erre szavaztatok...
kórókárókatona
@Katalin Mészáros: Ferenczi Krisztina ujságírónö szerint 20 év orbánkormány lesz , mivel a baloldal ugy leírrta magát az emberek elött ,hogy ezek labdába nem fognak rugni. de látszik is , elég a ma esti hiradókat megnézni. Lehet itt bármit okoskodni, elemezgetni, gúnyolódni, békamenetezni. Igy kell egy pártnak megszervezni a szavazótáborát ahogy az orbánék teszik. és véleményem rövid: jól teszik. erről szól a világ. aki diktatúrát emleget az meg is érdemli. annak szerintem lehet maga a szó semvilágos. csak hangzatos,hogy elnyomnak mindenkit. egy frászt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.