Az államháztartás központi alrendszere jelentős, 269,4 milliárd forintos többlettel zárt májusban – örvendezik a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A többlet oka azonban mindössze annyi, hogy a május elsejei munkaszüneti napok miatt a költségvetés a bér- és családi juttatásokat már április végén átutalta – ismeri el a tárca. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adó- és adójellegű bevételek növekedéséből ne következtetnének a gazdasági növekedés felfutására.

A közlés kitér még rá, hogy az idei első öt hónapban a központi költségvetés 817,3 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 109,3 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 26,3 milliárd forintos szufficittel zártak.

Az elmúlt év első öt hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 559,4 milliárd forint volt. Az államháztartás központi alrendszerének hiánya 2013. májusában 30,8 milliárd forint volt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
de ott is marad? gyerekek? Na meg, ha pénz. Kíváncsi lennék azokra a pénzekre amik csak úgy meg lettek, le lettek leplezve, meg mi egymás. azokról egy szó nincs hogy ebbe vagy abba lett be invesztálva vagy erre ment el. Vagyis? Kinek a zsebét nyomja? mert nem kis összegekről van ám itt szó . Na? ? Mindenki ürítse ki a zsebét!
postamester
Egyik nap ezermilliárdos hiány, rá 2 napra 300 miliiárdos
többlet...Ki érti ezt ??? Vagy itt is kettös a mérce ???
Attól függ, hogy a NÉP-nek mondja a KSH, vagy az EU felé ??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.