Több mint száz médium csatlakozott a tervezett reklámadó bevezetése elleni tiltakozó akcióhoz csütörtök este. A Magyar Reklámszövetség kezdeményezésére televíziók, rádiók, nyomtatott és internetes újságok fejezték ki, hogy nem értenek egyet az Országgyűlés elé hétfőn beterjesztett reklámadó-tervezettel.

Csütörtökön este negyed 8 és fél 8 között televíziós csatornák elsötétítéssel, rádiók a tiltakozás szövegének beolvasásával demonstráltak. A csatlakozó online médiumok negyedórán keresztül szintén egy tiltakozó szöveget helyeztek el oldalukon. A nyomtatott sajtótermékek az előzetes jelzések szerint pénteken üres oldallal fejezik ki a reklámadó bevezetése elleni tiltakozásukat. (A Népszava már csütörtökön demonstrált, az újság 9. oldala fehér színnel jelent meg.)

A tiltakozó tévécsatornák között volt az RTL, a TV2, a HírTv és az ATV. A rádiók sorában volt a Class FM, az InfoRádió, a Lánchíd Rádió és a Gazdasági Rádió. A nyomtatott sajtótermékek közül az akcióhoz csatlakozott például a Magyar Nemzet, a Népszabadság, a Népszava, a Blikk, a Metropol, illetve a HVG, a Magyar Narancs és a 168 óra. Az internetes lapok között voltak a jelentősebb hírportálok, többek között az Origo, az Index, de a Propeller is, és az akcióhoz csatlakozott lapok online kiadásai.

A Magyar Reklámszövetség kedden kezdeményezte, hogy a médiavállalatok és a szakmai szervezetek a következő parlamenti ülésnap előtt elsötétítéssel, fehér vagy fekete lap megjelentetésével fejezzék ki tiltakozásukat a reklámadó ellen. A szövetség honlapján olvasható tájékoztatás szerint a kezdeményezéshez csütörtök estig 20 tévécsatorna, 12 rádió, 11 nyomtatott sajtótermék és 78 online felület csatlakozott.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@nemkati: 17:33 Szerintem nem. Például:minden étel hízlal, ha valaki "csak" eszik és nem mozog, de akkor az már nem is jó.

Az erkölcsi kérdés kicsit bonyolultabb, az igaz,de a "szerelemben" nincs erkölcstelen, ha meg szerelem nincs, az már nem is annyira jó :) stb.
A minden jó, rossz! állítás paradoxon.
Bár én elsősorban a zenére, zenei stílusokra értettem, no meg színészekre, filmekre, de igaz mindenre szerintem. Nagyon szeretem a rockoperát, de azért nem lenne jó mindig csak azt és ugyanazt hallgatni :)
időnként jöhet a country is és a Robert Redford :)
verőce21
@JAJMÁR: Elsőre nem akartam disznót írni, de a - "meg a lélekig hatoló zene" - válaszodból rögtön az ugrott be: "a farmered hátsó részé"-től a lélekig hatoló zene?

De most is egybevág az előbbi gondolatommal, a "mindent szeretek ezen a világon ami jó, és számomra elérhető..." :) - ennyi magas labdát már nem tudok elhallgatni. :)
JAJMÁR
@verőce21: 21:10 Gondoltam :) Jól ismerem ezt a fajta észjárást :)
A magas labdákat pedig le kell csapni !
(Nem baj, jössz Te még az én utcámba ! :D )

Erre az idézetre utaltam a "lélekig hatoló" szavaimmal, de belátom, hogy Kodály sokkal jobban megfogalmazta :).
"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." (Kodály Zoltán)

Na de messze még a Kánaán, hogy a fenti címre is utaljak, Pedig Petőfi is hogy vágyott rá !
verőce21
@JAJMÁR: (22:27) Nem sokat blogolok már, ha írok valamit néha, az már amolyan testgyakorlat, elmeszesedés elleni védekezés. :)

De ez egy lélekig hatoló zene, elsötétítés esetén:
www.youtube.com/watch?v=NlhncFCtWw8
JAJMÁR
@verőce21: 10:02 Akkor ez NÁLAD már a "leálló sáv", és teljesült az "amerikai álom"?

(Nem tudtam kihagyni, magas labda volt. :) Amúgy a belinkelt zenéd igen jó, de az én "lelkem" már mélyebben van...)

www.youtube.com/watch?v=H4F-3xXnhYU
Élj boldogan, ha elkerülnénk egymást itt a blogon :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.