A Fidesz támogatja a reklámadóról szóló törvényjavaslatot, és azt kezdeményezi, hogy az előterjesztést jövő kedden és szerdán tárgyalja a parlament – mondta Rogán Antal, a kormánypárt országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön az MTI-nek.

"Azt gondoljuk, hogy most már minden érv elhangzott a nyilvánosság előtt is" – indokolta a jövő heti tárgyalásra tett javaslatukat a politikus.

"Mi ezeket az érveket tisztelettel hallgatjuk, de megjegyzem, hogy kísértetiesen hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor a bankadót vezettük be, a bankok akkor pontosan ugyanígy érveltek" – mondta a reklámadó-javaslattal kapcsolatos bírálatokról Rogán Antal.

Az emberek akarják a reklámadót

Szerinte azonban az áprilisi országgyűlési választáson az emberek ítéletet mondtak arról, hogy a közteherviselést ki kell terjeszteni azokra a szektorokra, ahol jelentős nyereségek keletkeznek, márpedig a reklámpiac szereplői közül sokan nagy nyereséget könyvelnek el.

Közölte, arra nem tudnak tekintettel lenni, hogy a jelentős profittal rendelkezők mellett vannak veszteséges vállalatok is, "a közteherviselés elve mindenkire vonatozik, ahogy a munkavállalónak személyi jövedelemadót kell fizetnie, úgy a jövőben a reklámpiac szereplőinek reklámadót".

A frakcióvezető elképzelhetőnek tart bizonyos módosításokat a parlament előtt fekvő reklámadó-javaslatban, ezekről a képviselőcsoport keddi ülésén tárgyalnak majd, de hangsúlyozta: jelentős változtatásokat nem tartana célszerűnek, mert L. Simon László egyéni képviselői előterjesztése szerinte koherens, abban "legfeljebb kisebb korrekciók képzelhetők el".

Zsarolnak a médiumok

Egyértelművé tette: "a vitának nem az a tárgya, hogy legyen vagy ne legyen reklámadó, hanem az a kérdés, hogyan legyen".

Arra a felvetésre, hogy csütörtökön több tucatnyi médium tiltakozik a reklámadó ellen, Rogán Antal úgy reagált: mindenkinek megvan a joga a véleménynyilvánításhoz, de ezt nyomásgyakorlásnak, a politikai szereplők zsarolásának tartja, amire nem lesznek tekintettel.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
"Nem leszünk tekintettel a tiltakozókra."- mondja ezt egy látványosan adót csaló fidióta.
Ez kellett nektek, ugye félázsiaiak? Szégyen ma Európában magyarnak lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1951
@Kamcsatka: Azért a barátaitok által országunkból eltüntetett ezermilliárdokat is valahogy pótolni kell, és a műsoradó - a lejárt szavatosságú filmekkel, bugyuta reklámokkal nézőket hülyítő csatornát valahogy észhez kell ennyi év után téríteni! - nagy valószínűséggel ennek egy szelete! A gerinctelen politikusok is ( copyreigt:kkalman) nagyon aktívak voltak bizony 2002-2010 között és kár ezt tagadni!
hetöndöe
@asztmás: Hát Kedves Kolléga,te bevetted a fütyesz csöcsöt rendesen,persze ez így is volt megtervezve részükről.Állíts ki egy rahedli bűnbakot az ország helyzetének magyarázatára,majd adóztasd meg jól őket,annak örül ám a bárgyú nép!
Miközben közvetve,vagy közvetlenül (ezernyi adó)kizsebelik a fél országot,az ő kedves népük mindenkire köpköd,csak rájuk nem.
Hajrá birkák,hajrá birkákok!:-)))
amaramaistanna
Rogán foglalkozzon inkább a jövedelmének az igazolásával és az elfelejtett erdő fedezetének a bemutatásával.Adócsalásért és eltitkolt jövedelem miatt már le kellett volna tartóztatni! Persze mit is várjunk a narancsszínű főügyésztől?
Vadlaci
@1951: Én nem csak az előző elmút nyócévet nézném, hanem a legutóbbit is: 2006-2014: Ennek a fele már a gerinctelen fidesz "politikusnak" álcázott hazudozók és dilettánsok időszaka. A sikerek csak a néphangulatot befolyásoló dumában vannak. Gondolj csak az államadósságra, a teljesen önkényesen - azaz diktatórikusan - hozott törvényekre, rendeletekre. Aztán a maszop időszakban tört ki a világválság, ami az elmút nyócév utolsó négy évében lassan,de lecsengett. A devizahitelezés az első Orbán kormány idején "tört ki", amelyhez a még 6 évi működő MNB elnök Járai Zsigának egy szava sem volt. Ergo: én azért árnyaltabban fogalmaznék a 2002-2010. között időről, úgy is mint a pártoktól független, semleges,csupán élni akaró polgár.
tivoli
"Az emberek akarják a reklámadót",
Miért akarnának az emberek? Attól nem lesz senki gazdagabb, hogy bevezetik a reklámadót. Sőt, inkább szegényebb, mert emelkednek majd a csatornadíjak, előfizetési díjak.

"Rogán Antal úgy reagált: mindenkinek megvan a joga a véleménynyilvánításhoz, de ezt nyomásgyakorlásnak, a politikai szereplők zsarolásának tartja, amire nem lesznek tekintettel."
Szóval mindegy, hogy ki mit mond, úgy is úgy lesz ahogy a fidesz elképzelte, legfeljebb azt mondják, hogy "Az emberek akarják a reklámadót".
Arcátlan népség!
evacica
Rogán most nem mondott újat, és igazat is mondott véletlenül, mert ők tényleg nincsenek teintettel senkire, csak magukra. Ez a Fideszes demokrácia, s jó lenne, ha nem "azemberekkel" takaróznának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.