Politikusaink vagyonnyilatkozatokban szereplő megtakarításai több mint 2,7 milliárd forintot tesznek ki, vagyis a Blikk számításai szerint 13,7 millió forint felett rendelkezik egy átlagos honatya.

A leköszönt parlament átlagos tagja még 1,5 millióval kisebb összeggel bírt, mivel az akkori közepes megtakarítás 12,3 millió forintot tett ki. A Blikk megjegyzi, hogy a gyarapodás annak ellenére jelentős, hogy több igazán tehetős politikus is búcsúzott a parlamenttől. Így például a leggazdagabb képviselőnek számító MSZP-s Veres János (345 millió forint) vagy a 171 milliós megtakarítást elérő, szintén szocialista Puch László.

- A képviselők gyarapodása nem meglepő – mondta Kiszelly Zoltán politológus. – Viszonylag jól keresnek, és az egykulcsos adónak is ők a fő kedvezményezettjei.

A lap cikke szerint a fideszes Tuzson Bencének van a legnagyobb megtakarítása (198,6 millió forint) és Gyurcsány Ferencnek van a legnagyobb adóssága (67,1 millió forint).

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
..." Így például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Navracsics Tibor külügyminiszter és Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető is azt vallotta, hogy nincs pénzük a számlájukon "...
Persze, hogy nincs - a magyar számlájukon - ami ugye ellenörizhetö... Bezzeg az osztrák, svájci bankokban és kanári szigeteken duzzad a pénzeszsák...
Qrvára ki van ez találva...
Egyébként is a vagyonnyilatkozat egy humbukkkkk...akkor javitja, amikor kiderül, hogy
" elfelejtett pár millát beírni...( lásd R.A. )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Kár ezeket a vagyon nyilatkozatokat csinálni, mert úgy sem valódiak! Ki tudja, mennyi van a külföldi számláikon! És ha lehet javítgatni a "bevallást", akkor mit ér?! Egy rakás sz@r az egész!
Hellcat
@szandokan: Én csak azt mondtam, hogy ezek a vagyonnyilatkozatok szart se érnek...egy nagy kirakat dolog az egész...nem csak a fideszeseké...az összes. A már csak a sors iróniája hogy pont az arogáns tóni javítgatott bele össze vissza...
human
@postamester: Így van, de a mérték viszont sokat számít.
human
@postamester: És a mi a legfontosabb, hogy nem azzal okozzák a legnagyobb kárt, hogy 1-2 milliárddal gazdagabbak lesznek!!!
Ezekhez a pénzekhez azért jutnak, mert minden egyes haveroknak leosztott beruházás sok milliárddal drágább a normálisnál. Tehát amíg egy képviselőke 1 milliárddal gazdagszik addig a költségvetés 100 milliárddal lesz szegényebb az indokoltnál.
Ez az igazi baj a korrupcióval és nem az, hogy egyes képviselők jobban gazdagodnak.
1magyar
Na ugye milyen jó,hogy rájuk bízzuk a "kamra" kulcsát?! Maguknak annyit vesznek ki, amennyit nem szégyellnek.
qxy
és ez mind olyan jövedelem, ami már " pluszt jelentene a költségvetésben mert nincs semmi adósság az államnak, nincs hiány a költségvetésben, Minden Magyar állampolgárnak biztosítva van a megélhetés, a rendszeres jövedelem,Egy szóval szét osztották a pluszt. Így is van ez rendjén. Amit, persze a Magyar törvény jóvá is hagyott.
De szét csapnák köztük! röppennének mint zöld légy a szarról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.