A Danone budapesti gyárának kapacitáskihasználtsága olyan kritikusan alacsony, ami hosszú távon már nem tartható fenn, ezért a vállalat szerdán bemutatott terve szerint fokozatosan csökkentenék, 2015 második félévére pedig beszüntetnék a budapesti gyártást.

A társaság által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a lépést a friss tejtermékek iránti, évek óta tartó tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek teszik szükségessé.

A menedzsment megkezdi az egyeztetést a vállalati szakszervezettel, illetve üzemi tanáccsal a tervről, a javasolt időzítésről és a dolgozói támogatócsomagról. A terv 155 alkalmazottat érint a 270 magyarországi dolgozóból – közölték.

A tájékoztatás szerint a Danone kész minden dolgozóját hosszú távon támogatni és a tervek szerint személyre szabott csomagot ajánlanak fel számukra. Belső munkahelyi támogatóközpontot is felállítanak majd, hogy minden dolgozónak segítséget nyújtsanak a számára megfelelő foglalkoztatás megtalálásában.

A társaság azt is közölte: szándékában áll, hogy a magyarországi tejtermelő partnereitől a tejet a jövőben is felvásárolja.

A vállalat vizsgálja az érintett ipari terület gazdasági hasznosításának lehetséges módjait, s egyeztetést kezdeményez a helyi önkormányzattal a fejlesztési tervekkel összhangban lévő, munkahelyteremtő, fenntartható hasznosításról.

A Danone Kft. továbbra is régiós központ marad a Danone Csoport hálózatában, folytatja kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, a termékek továbbra is elérhetőek lesznek a hazai piacon – áll a közleményben.

A Danone 1991 óta van jelen Magyarországon, a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. mostani formájában 1994-ben kezdte meg működését.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Volt nekünk jó tej üzemeink.
lásd Veszprém ahol a Leó jégkrémet készítették.
Anno el kellet adni bagóért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Az embereket sajnálom, de a Danone termékek minősége már nem az igazi.
dzurinda
@szaboria1: Nem értelek, nekem nagyon bejönnek a termékeik. Ízlések és pofonok.
magyarbakancs
Volt nekünk jó tej üzemeink.
lásd Veszprém ahol a Leó jégkrémet készítették.
Anno el kellet adni bagóért.
dömdödöm
04 11 Douwe Egberts Hungary Zrt. 162 munkavállaló termelés kihelyezés miatt utca év végéig bezárólag
:-( :-(

04.12 .én vált biztossá Samsung gödi gyárát bezárták nagy kussban fű alatt
1000 munkavállalóbólbóll 988 ember utca 12 maradt :-(

Év elején Márkushegyi Bányaüzem bezárás ,összesen 675 ember utca :-(

14 .05 .06 . Michelin Hungaria mti jelentette .
Bezárja 512 főt foglalkoztató budapesti telephelyét a Michelin Hungária, a cég közleménye szerint 2015 közepén ér véget a középkategóriás teherabroncsok gyártása a fővárosban a nyolcadik kerületi, a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található, 9 hektáros telephelyen.

14 .06 .11 .
Danon 2015 közepéig megszűnik 155 foglalkoztatottnak szűnik meg az állása indoklás nincs :-(
postamester
Ebböl az országból már minden befektetö MENEKÜL !!!
Boszi27
@Hellcat: Az Unión belül egyedül Mo-n javult a foglalkoztatottság. Hát így. Söprű van elég, de ha venni kell az sem igényel nagyberuházást. (:
Hellcat
@Boszi27: Ha jól tudom azokat is beleszámolják akik külföldön találtak munkát nem? Mind1 végül is...a helyzet idehaza sokat romlott csak trükkökkel érik el az hogy jól nézzen ki a statisztika.
KERKA
Ha minden termék ellen kifogást keresnénk, akkor nem maradna egyetlen élelmiszert előállítő gyár, vagy üzem sem. Tombol az egészségtelen táplálék megnevezése-őrület.
Hízlal a liszt, a cukor, a rizs, egészségtelen a tészta, az olaj, a joghurt, a tej, a krumpli.

Szóval akkor megint utcára kerül néhányszáz ember.
Boszi27
@Hellcat: Persze hogy beleszámolják a külföldön dolgozókat, a közmunkásokat is teljes foglalkoztatottnak veszik, akik tulajdonképpen évente 3 hónapot dolgozhatnak. Mintha egész évben dolgoznának. Kormányzás itt nincsen, csak trükközés, adók kitalálása és a meglévők emelése, pénzgyűjtés,+ harc mindenkivel, + üres duma.
Hellcat
@Boszi27: Ó kedves Boszi nekem nem kell bemutatni a qrbánék mutyizásait :) Egyébként meg már durrognak a lufik...a sok látszat bohóckodás nem tartható fenn örökké. Csak az a baj akkor se az ő nyakukba fog borulni a fos.
bakegya
A navracsics-a szíjgyártó és az a jónéhány álomtitkár majd megoldja a láz-ár parancsára,de már idegen nacionáléban is el lehet helyezkedni,Románia,Szovákia,Hercegovina,Ukrajna,Lengyelország,Azértbadzsán...stb alíg várja az autonom fideszeseket jópénzért.
szaboria1
@dzurinda: Én pl a szívecske gyümölcsös joghurtot veszem fele árért és tényleg van benne gyümölcs míg a danonében alig van. A danone név sok reklámja miatt borsosan fizetjük meg ezeket a termékeket.
miazavalami
Na így kell munkahelyet ( közmunka helyet) teremteni.
KERKA
Bezzeg Kínával, meg Azerbajdzsánnal nagyon jó az üzleti kapcsolatunk. Tavaly ősszel ki is szállítottunk élő marhákat Azerbe, majd a Petike megkötötte a jó üzletet a kínaiakkal, sertés és baromfi szállításra. Lehet, hogy aki így le tudja adni a nevelt jószágát az jól jár. DE!

Itt van előttem a LIDL újság e-heti ajánlata jun13-15-ig-Dél-amerikai egész marha hátszin 1 kg 5555ft/kg.
Tessék csak tessék, aki bírja, vegye meg!
kukac50
A munkavállalókat sajnálom.akik utcára kerülnek.
libelle
@postamester: Igen, de a gazdaság az dübörög
postamester
@libelle: Annak a kis rétegnek, a csókosoknak, az oligarháknak !!
libelle
@KERKA: a magyar több mint 8.000,- pedig még nem ist " utazott olyan sok tengeri mérföldet"
Boszi27
@libelle: A hülyeség dübörög itten. Ha fájna, olyan ordítozás lenne a Parlament környékén, hogy na még! :)
Desischado
De Magyarország joban teljesít, mi? Meddig lehet fenttartani ezeket az ordas hazugságokat?
mate03
@KERKA: Sajnos nem csak ez az üzem fog bezárni!Ebben a gazdasági káoszba ,minden normális cég menekül!
EcsiAntal
@szaboria1: át kell venni --magyar terméket csinálni --finomabb és olcsóbb --és a munka hely is megmarad ---ha lehet mindig magyar terméket vásároljunk ennek is köszönhető hogy nőtt a kisker.0% infláció --ezért kell a hazai termék .
EcsiAntal
@szaboria1: minden magyar tejtermék jobb mint a külföldi --sokan csak flancból veszik mert azt hiszik jobb mint a hazai --közben etetik velünk az idegen moslékot ami drágább és rossz minőségü. a danon termék egyszerüen szar ---menjenek csak ki --a mizó sokkal jobbat és olcsóbbat fog csinálni .
KERKA
@mate03: 9.012 Sajnos, és ez a kormány pedig nem fog újat építeni helyette, vagy egy elfogadható intézkedést tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.