A Földművelésügyi Minisztérium teljes szervezete Debrecenbe költözik – derült ki Fazekas Sándor tárcavezető és Kósa Lajos szerdai egyeztetésén, amiről a debreceni polgármester sajtótájékoztatón számolt be a cívisvárosban.

Fazekas Sándor felvetette, hogy szívesen látná tárcáját az agráregyetem területén – tolmácsolta Kósa Lajos megjegyezve, hogy ezt a verziót is megvizsgálják.

Debrecen polgármestere bejelentette: Papp Lászlót, a város alpolgármesterét bízta meg a költözéssel kapcsolatos munkák koordinálásával. A miniszter javaslata mellett több lehetséges elhelyezési lehetőséget is megvizsgálnak – jelezte Kósa Lajos elsőként említve a régi városháza melletti Tisza palotát, amely a MÁV használatában lévő állami tulajdon, s kiürül, ha elkészül a vasútállomás melletti intermodális központ.

Ugyancsak alkalmas lehet a tárca elhelyezésére a Tisza palota mögötti téren jelenleg üresen álló volt ÁNTSZ-székház, mindkettőhöz kapcsolódik majd a Dósa nádor tér alatt létesítendő mélygarázs – magyarázta a polgármester megjegyezve, hogy a közelben lévő volt megyei könyvtári épületet pedig protokolláris célokra használhatnák.

Amennyiben új épületben gondolkodnak, az egyetemi agrárcampus mellett több belvárosi fejlesztésre váró rész, így az Aranybika szálló mögötti terület, a nyugati kiskörút menti területek, vagy a belvárosi Csapó utcai térség is számításba jöhet – sorolta Kósa Lajos.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy a Nagyerdei Stadiont 15 hónap alatt építették fel, így időbeli akadálya bizonyosan nem lesz a minisztérium debreceni költözésének.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ott a helye ! A város polgármestere úgyis nagy paraszt...
Senara
Debrecenbe költözik a földművelésügyi tárca ... Miért ez a kérdés ? Haszonszerzés a kialakításán , a régi miniszteri épület eladásán ? Mivel Debrecen Fidesz hívő lehet mutyizni a földel? . Tüntetés esélye sokkal kisebb mint Budapesten , ha lenne akkor könnyen ellentüntetést lehet szervezni ? Dunántúlról nemigen mennének tiltakozni . Helyi tiltakozásnak nem sok hatása lenne lenne .
adrenalink
Nem vagyok egy hülyegyerek, de valaki elmagyarázhatná nekem, azon kívül, hogy néhány takarító nőnek, és portársnak lesz állása, mi haszna lesz a városnak abból, hogy több tucat főf@szfej ezentúl ott fog dekkolni?
vukkocska
Megint fordítva ülnek a lovon. Először fel kellene térképezni, hogy hová költözzön a minisztérium, van-e erre alkalmas épület. Nem átalakításokkal, meg rohadt sok költséggel, hanem úgy, ahogy van. S vajon mi lesz azzal a sok minisztériumi alkalmazottal? Talán nekik is kell majd ingyen lakást bérelni? Miért kell szétszakítani családokat. Egyáltalán, ez úgy agyrém, ahogy van. És ez nem csak Debrecenre, hanem Kecskemétre, Székesfehérvárra is érvényes. Ez valakinek az agyament ötlete. S mivel minden egy agyban születik meg, több kérdésem nincs is.
human
@vukkocska: Ezek mindig a tetőnél kezdték a házépítést. Sok fontosabb feladat van az országban, ami fontosabb a kormányzat elköltöztetésénél.
Az indokról pedig csak találgatni lehet. Szerintem vidéken próbálják megerősíteni a szerviensek hálózatát. Egy debreceni minisztérium feltűnés nélkül tud megrendeléseket adni dembreceni vállalkozóknak, ügyvédi irodáknak akik jó pénzért mindenre kaphatóak lesznek. Mert ugye elég feltűnő lenne, ha a pesti minisztériumnak debreceni beszállítója, tanácsadó cége lenne. Így viszont nem. És igaz lesz ez minden elköltöztetett minisztériumra.
1magyar
Hatalmas költségpazarlás - az biztos! De legalább helyi dolgozókból állna az egész minisztérium?!
Mert oda mindennap leutazni,na nem sajnálatból, de fárasztó és költséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.