Töretlen a munkahelyvédelmi akció lendülete, a program hónapról hónapra egyre több ember foglalkoztatását segíti – írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kormánypárt sajtóirodájának tájékoztatása szerint míg tavaly decemberben 735 ezer, addig most áprilisban már 839 ezer ember foglalkoztatását segítette a munkahelyvédelmi akció.

Emlékeztettek: a tavaly januárban indult munkahelyvédelmi akció a munkaadóknak szóló adó- és járulékkedvezménnyel ösztönzi a foglalkoztatását öt olyan célcsoportnak, amelynek tagjai életkoruknál vagy élethelyzetüknél fogva általában hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon. Ők a kisgyermekes édesanyák, a nyugdíj előtt állók, a pályakezdő fiatalok, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettség nélküliek – sorolták.

A foglalkoztatottak fele a nyugdíj előtt állók közül kerül ki, harmada pedig a szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozó, jellemzően alacsony iskolai végzettségű munkavállaló. Csaknem minden ötödik támogatott 25 év alatti, pályakezdő fiatal, és több mint 38 ezer kisgyermekes édesanya munkahelyét is védi a program. A munkáltatók költségei tavaly összesen 115 milliárd forinttal, idén az első négy hónapban pedig már 45 milliárd forinttal csökkentek – közölte a Fidesz.

Értékelésük szerint a másfél éve indított munkahelyvédelmi akció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a foglalkoztatás terén is jobban teljesít, és hogy "Európában tavaly nálunk csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Hány gaztettet avattak egyetlen szóval erénnyé azzal, hogy nemzetinek nevezték...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Boszi27: meg a rendületlen kormánypropaganda...
Manhattan
Hány gaztettet avattak egyetlen szóval erénnyé azzal, hogy nemzetinek nevezték...
adrenalink
@Boszi27: Óccó fogás, de a hívőknél ez is bejön!
Boszi27
@adrenalink: A fogás occó, következménye meg naggyon drága! Lehet hogy rosszul választottam meg az ismerőseimet, de egyetlen egy igazi hívő van közöttük, vajdasági magyar, szerinte a szoc. kormányzás következménye a negatívum. Egyébként jó irányba haladunk.Tavaly kapott állampolgárságot és erre borzasztóan büszke és hálás, agitál minden adandó alkalommal, szorgalmasan jár békemenetelni, úgyhogy igazi hithű magyar, bármi történjék is.
Desischado
Még több közmunkás éhbérért! Erre büszkék?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.