Luxemburg és Ausztria számít az EU leggazdagabb országának mind az egy főre jutó GDP-t, mind az egyéni fogyasztást tekintve, míg Magyarország úgy van a sereghajtók között, hogy az elmúlt években még a visegrádi államokhoz sem sikerült közelebb kerülnie. A sógorok kétszer jobban élnek, mint mi, tőlünk nézve a legtöbb országban drágaság van. Frissített ár-, árfolyam-, GDP- és fogyasztási statisztikákat közölt szerdán az Eurostat a kontinens 37 országáról, de egyik alapján sem állítható, hogy Magyarország jobban teljesítene.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
@Sziszifusz: Ausztria és Magyarország között gazdaságilag
egy év a különbség...Ja, egy FÉNYÉV !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@nezelodo: Jóvanmánna! Én azt a gazdaságot , életszínvonalat értettem ami közvetlen a rendszerváltás előtt volt.
nezelodo
@miazavalami: A rendszerváltás előtt egy évvel munkahelyet váltottam, kizárólag teljesítmény alapon fizettek (termelés), ötszöröse lett a fizum, na azokban az években volt a jó világ!
A munkahely mellett szőlővel foglalkoztunk, rá tíz évre "felfejlesztette" a dakota a fináncaival az első királyság alatt, én meg a termelést "fejlesztettem föl" 100 hl-röl ötre, ahogy a Torgyán papa óhajtotta. Gondolom, nem egyedül lehettem aki a szakszerű kormányzásnak engedett, ezért lett a 300 ezer hektárból 75 ezer hektár szőlőültetvény mostanra. És ez csak egy szelete volt a mezőgazdaságnak, amit sikerre vittek a rendszerváltó urak! A tömjénfüst pedig ezek ismeretében még mostanra sem oszlik, lásd a választási eredményeket.
miazavalami
@nezelodo: Sajna az első lépésük az volt , hogy tönkretették a mezőgazdaságot. Semminek nem lett ára. A termelőknek nem érte meg termelni. Lásd a szabolcsi jonatán almát. Elmondhatom hogy európában keresett cikk volt. Ma már azt se tudják mi az. Csak mutatóba van egy két fa belőle. Helyette etetik a magyarral a spanyol almát szólót. csak mostanában kezdenek vinnyogni , hogy magyar árut kellene venni...
gyuszka
Ház ez megint nem feddi a valóságot. Ausztriát kenterbe veri még Svájc (67.000 EU),Hollandia (52.00 EU), Norvégia (64.000 EU) Belgium (47.500 EU) Dánia (48.000 EU). Feleslegesnek tartom, hogy az ilyen napi.hu firkászok hergeljék a magyar lakósságot. Mivel határmelletti városban élek fiam, lányom Ausztriában dolgozik 20-22 éve valamint én 42 évet húztam le osztrák-magyar Rt-nél hetente több alkalommal is kiutaztam kiküldetésbe nagyon is tisztába vagyok az ottani illetményekkel. Az osztrák átlagfizetés elég fals adatot ad mivel a vezetők és az átlagemberek között ott is hatalmas a különbség. Nagyon nagy a különbség még a régiók között is ( legkisebb fizetések Burgenladban vannak).
Mivel egy középvezető fizetése meghaladja a 4000 EU-t addig egy átlagos dolgozó ott is „csak”
1600-1800 EU-t keres.
Yoda69
Makacs dolgok a tenyek. orbantahoviktor hiaba sulykolja az emberek agyaba hogy Magyarorszag jobban teljesit, azert csak rohamosan maradunk le mar a Visegradi orszagoktol is. A csucs pedig az lesz amikor majd allamcsodba taszitja az orszagot, de gondolom meg akkor is azt regeli majd, hogy lam mi jobban teljesitunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.