Több mint 130 kormánypárti képviselő hullott ki az áprilisi választás után a parlamentből, de túlnyomó többségük nem maradt állami vagy önkormányzati megbízatás nélkül – írja a Blikk.

Dancsó József fideszes képviselő a Magyar Államkincstár elnöke lett februárban, Spaller Endre KDNP-s politikust pedig a Nemzeti Innovációs Hivatal vezetőjének nevezték ki.

Hivatali vezető Dancsó a Magyar Államkincstár élére került
Spaller államtitkári fizetést kap, azaz havi járandósága 1 millió forint, az államkincstár vezetője ennél is jobban kereshet – olvasható a Blikkben.

Negyvenhatan polgármesterként dolgozhatnak tovább – köztük Cser-Palkovics András, akit ősszel a Fidesz újra jelöl posztján –, kilencen alpolgármesterként, ketten pedig főpolgármester-helyettesként.

Egy nagyvárosi polgármester fizetését is meghaladhatja azoknak a volt honatyáknak a fizetése, akik járási hivatalvezetői posztot kaptak. Jelenleg hét ilyen politikus van, ők havi 700 ezres bérrel vigasztalódhatnak – számolt be a hétfői Blikk.

A Fidesz nem engedi el az emberei kezét, ami erősíti a pártfegyelmet. Megnyugvást ad ugyanis a politikusaiknak, hogy ha ki is esnének a parlamentből, nem maradnak támogatás nélkül, amennyiben lojálisak maradnak a vezetéshez – mondta Kiszelly Zoltán politológus.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Már attól féltem, hogy kikerülnek versenyszférába és alkalmatlanságuk miatt munkanélküliek lesznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
@bencemacska: Szándékosan írtam versenyszférát...:)
mate03
@aloe: Gyurcsány és Bajnai ingyért voltak miniszter elnökök! Akkor hogy is van ez?
Yoda69
@aloe: Ennel joval kevesebbet, hiszen a fideSS elso lepese hatalomra kerulesuk utan az volt, hogy megemeltek sajat fizetesuket unios politikus atlagra.
Ezen tulmenoen nem volt ennyi naplopo. Lehet hogy a parlament letszama magasabb volt, de az osszes ex-kepviselonek zsiros allast keresett a fideSS, egy sem ment vissza a versenyszferaba. Tovabba csak allamtitkarbol, vagy 50 van plusz az aparatus. Minek?
Ja es a hab a tortan, Gyurcsany es Bajnai nem vettek fel fizetest.
Senara
Negyvenhatan polgármesterként dolgozhatnak tovább ...lehet herdálni még négy évig gazdagítani a haverokat .
bencemacska
@coyote3: Ott is lehet intrikálni, csak dolgozni ne kelljen!!!
kukac50
Ha nem kaptak volna jól fizető állást,a Fidesz ellen beszélnének,így hallgatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.