Nincstelen tömegek sodródtak az árokszélre – vonja meg az elmúlt 4 év mérlegét a Policy Agenda elemzése. A 2010-es kormányváltáskor még 556 ezer fő szerepelt a munkaügyi központok nyilvántartásában – áll a Policy Agenda elemzésében. Sokan közülük azért regisztráltatták magukat, hogy jogosultak legyenek a munkanélkülieknek járó támogatásokra, rendszeres szociális segélyre, vagy akár csak bekapcsolódhassanak a közmunkába. Az elmúlt négy évben jelentősen hullámzott a regisztráltak száma, és év elején általában elérte a 650-680 ezret, majd a szezonális munkák (köztük a közmunka) hatására 520 ezer főig is csökkent. A munkaügyi központok regisztrációjában lévő létszám szoros összefüggésben van a közmunkások számával. Ahogy az alábbi ábrán is látható, amikor a közmunka mértéke csökkent, azonnal megugrott a nyilvántartásban lévők száma.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Régen volt egy olyan statisztika ami korcsoportokra volt osztva az ország összlakosságára és abból lehetett tudni ténylegesen mennyi a dolgozó.
1magyar
A gazdagok vagyona meg Mo-on és a világon mindenhol nőtt.
szaboria1
Régen volt egy olyan statisztika ami korcsoportokra volt osztva az ország összlakosságára és abból lehetett tudni ténylegesen mennyi a dolgozó.
kkalman
@szaboria1: A férfi és női munkanélkülieket is külön feltüntették. Ma egybemosnak mindent, mert így könnyebb olyan statisztikát csinálni, ami kormányunk szájízének megfelel.
szaboria1
@kkalman: Emlészem az 1 hónapot meghaladó betegállományút már nem lehetett dolgozónak le jelenteni.
pbalage
ááá... biztosan csak valami hiba csúszott a fideszes erőtérbe...

éppen itt az ideje például egy békemenetet indítani a statisztika és a matematika ellen, ez egy reális magyarázat lenne a dolgok állására.
verőce21
Magyarországon ma sem tudják sokan, a "polgár" hivatás volt, a középosztály csak érdekszövetkezet. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.