Feltűnően bőkezű adakozóvá vált tavaly az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az egy évvel korábbi hatszorosát, hatmilliárd forintot fordított adományozásra – írja a Napi.hu.

A növekedést a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek (Filmalap, MNF) adott ötmilliárdos támogatás magyarázza. Ezzel végül állami – hiszen állami tulajdonú cégről van szó – pénz került arra a letéti számlára, amely az uniós szabályok szerint közvetlen költségvetési forrásokat nem fogadhat. A letéti számlán a Filmalap gyűjti a cégek által felajánlott filmes támogatásokat, melyek után a vállalkozások társasági adókedvezményt érvényesíthetnek – írja a Napi.hu.

Azt azonban nem tudni, hogy miért épp az állami tulajdonú Paksi Atomerőműnek kellett tavaly a hazai gyártású filmek finanszírozásába beszállnia, illetve miért épp a Filmalapnál landoltak a támogatásra rendelkezésre álló paksi milliárdok.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
és mennyi film készült??? Vajna mennyit rakott zsebre???
Mobil123
és mennyi film készült??? Vajna mennyit rakott zsebre???
kamazuka
A vetítésen az a fontos,hogy mit sugároznak.
Dr. Felipe
"Azt azonban nem tudni, hogy miért épp az állami tulajdonú PA-nak kellett tavaly a hazai gyártású filmek finanszírozásába beszállnia, illetve miért épp a Filmalapnál landoltak a támogatásra rendelkezésre álló paksi milliárdok."

Mert endrunak semmi sem elég. "Haza" jött a magyarok vérét szívni.
Desischado
Nem véletlenül jött haza ez a vénember! Itt dől a lé neki, odakint már kitelt neki a tekintélye az adócsalás miatt! És nyilván jó kis megegyezés jött lére a PA és a ormány között, hogy hova kell "jótékonykodni"! Ki van ez találva, kérem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.