Egykori államvédelmis ügynököt irányított a Nagy Imre újratemetés idején a Belügyminisztérium nemrégiben kinevezett államtitkára – írja az Index.

Az Index információi szerint az 50-es évek elején az ÁVH-ban kezdte „szakmai" karrierjét az az Amur fedőnevű ügynök, akivel Tasnádi László, a Belügyminisztérium jelenlegi rendészeti államtitkára Nagy Imre újratemetése idején tartotta a kapcsolatot.

Tasnádi bejelentette, hogy nem mond le, mivel nincs miért. Kémelhárító volt, a kémelhárítók pedig akkor is és ma is ügynökökkel dogoznak.

Levéltári iratok szerint az újratemetés idején Tasnádi László Amurral és egy másik, Vera fedőnevű titkos megbízottal dolgozott együtt. A nagy ellenzéki megmozdulás miatt a rendvédelmi szervek az állomány jelentős részét mozgósították – olvasható az Index cikkében, akik megjegyzik, az újratemetés idején az ügynökökkel telefonon tartotta a kapcsolatot Tasnádi.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
annak idején a D 209 ügynök múltját firtatták most eltűrik mert a saját alomból faló.
Igaz az a közmondás más szemében a szálkát is meg látja a sajátjában meg a gerendát sem.
Dr. Felipe
Van ám mocsok rendesen a jobboldalon. Hát így "harcol" bolsevicctor a kommunisták ellen. Gondolom most már világos miért akadályozza a fideSS maffia az ügynök akták kutathatóságát.
nyanya001
Fideszes ÁVH-s jó ÁVH-s !
MSzP-s ÁVH-s hazaáruló !
Desischado
Ha a szociknál akad egy ügynök, vége van a világnak. Ha náluk, az semmiség. És egyetértek Felipével, ezért akadályozzák az ügynök listák megismerését! És ők kommunistáznak! Micsoda aljas képmutató banda ez! Pfujj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.