Szinte hihetetlen, de mégsem bizonyult jó ötletnek betonkeménységű murvába ágyazni az élő fákat. Hiába cserélték ki a kőkemény anyagot, a fák száradnak, ezért kutatóárkokat ástak a Kossuth tér északi szegletében. Eszpee kolléga még március közepén sokkolódott le attól, hogy a Kossuth tér északi, a Tisza-szobor és a látogatóközpont felőli végében betonba ágyazták az élő fákat. Utánaérdeklődtem, és kiderült, hogy az anyag, bár olyan kemény, hogy kulccsal nem nagyon tudtam megkarcolni, és bár betonszerűen néz ki, nem beton, hanem stabilizált murva. Így magyarázta akkor Wachsler Tamás, a térefelújítás irányítója: A „körbebetonozott" fák: nem beton, hanem úgynevezett stabilizált murva. A kivitelező szerint a terveknek megfelelően épült meg, s így átengedi a vizet. Mi azért megvizsgáltatjuk, és ha kiderül, hogy mégsem, akkor nem fogjuk elfogadni – most zajlik a hibajavítás, így biztosan nem fog a kivitelező úgy elmenni a térről, hogy ez a probléma – ha probléma – nincsen megoldva

Forrás: cink.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Nem baj!! Ne is törödjetek vele!! Majd az adófizetők pénzén újra csináljátok!! A rohadt életbe az ilyen qrva szakemberekbe.
human
Betonból kinövő fára mit lehetne mondani. Ízléstelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.