2014 végén az adósságráta továbbra is csökkenő pályán marad – reagált a nemzetgazdasági tárca az Európai Bizottság keddi jelentésére, amely szerint újabb túlzottdeficit-eljárás indulhat Magyarország ellen.

A jobb növekedési adatok az adósságráta további csökkenését vetítik előre – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium, reagálva az Európai Bizottság kedden kiadott jelentésére, amelyben azt írták: Magyarországnak valószínűleg további pénzügyi konszolidációs erőfeszítést kell tennie azért, hogy a kívánatos ütemben folytatódjon az eladósodottság csökkentése, és ezáltal elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása jövő tavasszal.

Az NGM közleményében azt írja, hogy az adósságszámra évközben számtalan tényező hat, emiatt gyorsan és folyamatosan változik, ezért csak az év végi számnak van jelentősége. 2014 végén az adósságráta – a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartásával és a 3 százalékos gazdasági növekedéssel – továbbra is csökkenő pályán marad. Így a 2014. évi tényszámok tükrében a bizottság is kénytelen lesz elismerni Magyarország adósságcsökkentő erőfeszítéseit.

A magyar álláspont szerint az államadósság drámai növekedése 2010-ben megállt, 85 százalékról 2013 végére sikerült 79 százalékra leszorítani a mértékét. Miközben az unió legtöbb tagországa növelte az adósságállományát, Magyarország a válság ellenére visszafordította a folyamatot. Mindezt úgy tudta elérni, hogy közben az állami vagyont is gyarapította.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Ja, most kezd osszecsapni a fejek folott a sz@r,... A melldongetve visszafizetett IMF hitel, amit egy sokkal rosszabbal valtottak ki, na es persze a mindennel rosszabb feltetelek mellet alairt orosz hitel...
Szerintem az IMF kivalto hitelbol is rengeteg csuszhatott a csokosok zsebebe, es biztos az atommutyibol is jut mindenkinek, aki a vezir rendeletere megszavazta ezt a szennyet,... Szoval a love elfolyik, a hitel pedig az Istennek se torlesztodik magatol, a statisztikakat nem lehet tovabb kozmetikazni, na, kivancsi vagyok, mivel rukkol elo a vezir es a sleppje? (Erdekes, a rezsicsokkentesrol mar a Propin sem lehet olvasni semmit sem kb. 1 honapja,... Meg mindig buntetik a kozos kepviseloket, akik nem teszik ki a faliujsagra a rezsicsokkentest?)
Desischado
@karma1: Igazad van, én is így látom. Az orosz hitel is ezért kell elsősorban, a stafírozásra. Kiváncsi lennék rá, mikor fognak belebukni?
pbalage
megint reagáltak, ne haragudjon meg senki se, hogy el sem olvasom, hogy mit.
(gondolom, hogy "mámegintámadás", vagy esetleg 2zeeemútnyócév", vagy "hunacsizmám-e?" végső esetben pedig "neharaguggyon-mer-mámaigenbetegvagyok"
Yoda69
Erdekes vargamihaly olvasata az allamadossag csokkeneserol.
Gondolom a szarral toltott palacsintat is bemajszoljak a fideSS-es bunkok, ha varga tomi a pofajukba.
coyote3
Jézus, ez a varga nevű csontvázas egyre mélyebbre csúszik...
rakoczi
Valóban azt hiszik Misikéék, hogy az általuk alkalmazott pénzügyi trükköket máshol is komolyan veszik ???...Mindenki tudja, hogy köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, és ez miatt hiteltelenek is... Ugyan úgy mint a politikájuk, amit még a fanatikusaik sem hisznek el, csak inkább a lelkiismeretük megnyugtatására "mantráznak" !!!... Nem tudom mikor akarnak leállni ezzel a hazugság "cunamival", de ennek jó vége nem lehet !!! :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok