2015 tavaszán újraindulhat a túlzottdeficit-eljárás, ha Magyarország nem tesz pótlólagos költségvetési intézkedéseket, közölte kedden délután az Európai Bizottság, miután szakértői csoportjuk múlt héten látogatást tett Budapesten. A forint a hírre zuhanni kezdett.

Magyarországnak valószínűleg további pénzügyi konszolidációs erőfeszítést kell tennie azért, hogy a kívánatos ütemben folytatódjon az eladósodottság csökkentése, és ezáltal elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása jövő tavasszal – állapította meg keddi brüsszeli közleményében az Európai Bizottság.

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény azután tette közzé jelentését, hogy munkatársai június 24. és 27. között Magyarországon tájékozódtak a gazdaságpolitikai fejleményekről. Az ilyen jellegű megfigyelés alá azokat a tagországokat vonják az EU-ban, amelyek korábban – így Magyarország 2008 és 2010 között – uniós pénzügyi támogatásban részesültek.

A magyar támogatási program 2010 novemberi lejárta óta ez volt az ötödik ilyen magyarországi helyszíni tájékozódás.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
@qxy: Nem hiszem ,hogy ilyen bonyolult lenne , szerintem csak egyszerűen lopnak azt kész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archer
@bundi: Nézd nem vagyok makroközgazdász,
de a balliberálisok két cikluson kereszül megmutatták,
hogy az ország tönkretevésén kívül,
nem értenek semmihez..!

Marad az ellenoldal..

remélem sokáig.. : )))))
archer
@qxy: Nem tesz senki semmit..?

mit kéne tenni mondjad..?
bundi
@archer: és gondolom maradsz te is az országban...elég sokáig...és gondolkodhatsz azon, vajon hol rontottátok el...ha és miért késik már évek óta a nyugdíjaddal a pénzespostás...
Yoda69
Ez csipheti a szemet a csuti zsirdisznonak. Nagy szegyen lesz visszakerulni a szegyenpadra miatta, es az elbaszott gazdasadpolitikaja miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.