Van olyan vidéki képviselő, akinek a törvényben meghatározott lehető legnagyobb összegért, havi 186 ezer forintért bérelnek ingatlant a fővárosban – írja a Blikk.

Az új parlament képviselőinek lakhatásáról mostantól ugyanis az állam így gondoskodik, és láthatóan nem fukarkodik a pénzzel.

A mai napig 81 képviselő élt a lehetőséggel, és 13 szerződést már meg is kötött a Országgyűlési Hivatal, tudta meg a Blikk. Az eddigiekből öt lakást találtak a patinás V. kerületben és négyet a XIII.-ban, viszont a legdrágább lakást a kissé félreeső VI. kerületi Eötvös utcában csípte meg valaki, érdekes módon éppen ezért fizetnek a legtöbbet, 186 ezer forintot. A Parlamenthez közeli helyek is kapósak voltak. Lesz olyan honatyánk, aki a Parlament szomszédságában, a Kossuth téren fog lakni. 81 képviselővel és átlagos 150 ezer forintos bérleti díjjal számolva csaknem 150 milliót fizet ki a hivatal az albérlet-támogatásokra.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Mitől függhet vajon, hogy kinek, mennyiért bérelik a lakást...Rogán Antal igazán felajánlhatná az egyik nem használatos kéglijét ingyen, bérmentve a frakciója elhelyezésére.. Esti mesének a törvényjavaslatokat elsuttogná nekik-a kör közepén állva- legalább lenne fogalmuk másnap., miről is kell szvazniuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kata53
@töky: Kikérem magamnak! én nem szavaztam rájuk! Soha!
1magyar
DE remélem benzinköltséget nem kapnak, mert kettő ajándékot is a nagy fizetés mellé brutális pofátlanság felvenni.
Szvetlana
@1magyar: nahát ezért van a brutális pofátlanság:))Benzinköltségre a múltkori cikk alapján

"A tíz legtöbb költségtérítést felvett képviselőnek mindegyikének bruttó 25 és 27 millió forint között utaltak át a kérdéses 34 hónapban, s ebből az üzemanyagköltségeket is fedezni hivatott választókerületi pótlék bruttó 21 és 23 millió forint közt mozgott. "
hvg.hu/itthon/20130404_Blikk_hatalmas_osszeget_kaptak_benzinre_a
Vadlaci
Én már korábban is javasoltam, hogy költözzenek Ócsára. A kormánynak sok üres lakása van ott,állagmegóvásukat a képviselők fizikai munkával végezhetnék. A megtakarítást lehetne államadósság csökkentésre fordítani,ami alaptörvény ellenesen emelkedik.!
TASzSz
@postamester: Kis embert, kis dologért nagyon megbüntetik. Nagy embert, nagyért kicsit se!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.