A múlt héten újabb 202 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, így az elérte a 24901,3 milliárd forintot és a GDP 83,6 százalékát.

A központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján július negyedikén 24 901,3 milliárd forintot tett ki, ami 2902,7 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest és 202 milliárdot az előző péntekhez képest – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adataiból.

A Napi.hu azt írja, a növekmény egyrészt tartalmazza az önkormányzatoktól idén átvállalt adósságot is, amely ugyan növeli a központi költségvetés adósságát, ugyanakkor nem érinti az államháztartás teljes adósságát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Nem sokára nyilatkozik a szóvivő, hogy ilyen alacsony még soha nem volt mert az emut 12 évben csak az emut 4 évben sikerült levinni az emut 8 év Libás meg Gyurcsány eladósitotta országot , Mert a sok az néha kevesebb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Grafix69: Ezért kellene olyan gazdaságpolitika, amely a Ft-ot erősíti az euróval szemben. Nem mindegy milyen árfolyamon történik az átállás: 160-on, vagy 260-on!!!
tivoli
@bencemacska: tegnap, 20:46
Én is így gondolom..
tivoli
@bencemacska: tegnap, 22:49
Attól függ. Ha árukivitelről van szó, akkor jól jön a 300 ft. feletti árfolyam, mert az elszámolás euróban számít. Viszont nálunk inkább az a tendencia, hogy minden olyan terméket, amit itthon is elő tudnánk állítani, külföldről hozunk be. És ugye nem mindegy, hogy mennyit kell érte fizetni. Ilyenkor jobb volna az alacsony átváltási ár.
bencemacska
@tivoli: 1. Az exportőrök elsősorban a multik, nekik jó a magas árfolyam, bár ők az üzleteiket euróban, vagy dollárban bonyolítják. A magas eu árfolyam csak a Ft-ban fizetett hazai beszállítókkal szemben érvényesül, az meg nem sok. Főleg szolgáltatások.

2. Az importőrök is elsősorban a multik. És a kereskedelem. Az pedig az ÁFA csalások miatt olyan bonyolult, hogy csak annyit lehet tudni, biztos a nagyvállalkozók nyernek.

3. A lényeg, ami minket, fogyasztókat érint. Nem mindegy milyen áron számolják át a fizetésedet, nyugdíjadat, és a szolgáltatásokat. A tömeg itt van, és a vesztesek is!!!
tivoli
@bencemacska: Van egy külföldi ismerősöm, kap nyugdíjat magyarországtól, mert volt tizen- év munkaviszonya itt is. Euróban kapja és az összeg mindig változó, az árfolyamhoz viszonyítva.
bencemacska
@tivoli: Ez nem is jutott eszembe, hogy ilyen is van, ő is megérzi a magyar gazdaság állapotát.
Az euró bevezetése ezt az ingadozást is megszünteti, neki se lesz mindegy az átszámítási árfolyam!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.