A múlt héten újabb 202 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, így az elérte a 24901,3 milliárd forintot és a GDP 83,6 százalékát.

A központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján július negyedikén 24 901,3 milliárd forintot tett ki, ami 2902,7 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest és 202 milliárdot az előző péntekhez képest – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adataiból.

A Napi.hu azt írja, a növekmény egyrészt tartalmazza az önkormányzatoktól idén átvállalt adósságot is, amely ugyan növeli a központi költségvetés adósságát, ugyanakkor nem érinti az államháztartás teljes adósságát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Nem sokára nyilatkozik a szóvivő, hogy ilyen alacsony még soha nem volt mert az emut 12 évben csak az emut 4 évben sikerült levinni az emut 8 év Libás meg Gyurcsány eladósitotta országot , Mert a sok az néha kevesebb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Nem sokára nyilatkozik a szóvivő, hogy ilyen alacsony még soha nem volt mert az emut 12 évben csak az emut 4 évben sikerült levinni az emut 8 év Libás meg Gyurcsány eladósitotta országot , Mert a sok az néha kevesebb.
Jankó123
@Grafix69: Így lenne ötösünk a lottón!
:-)))
tivoli
És mennyi most az euro/forint árfolyam?
bencemacska
"Magyarország jobban teljesít". Minden mutatónak nőni kell!!!

Miért ne vonatkozna ez az államadósságra???
Grafix69
Vagy gondolod 300 alatt is lesz még ebben az életben mert én nem. Gyanítom , hogy októberre olyan 340 ft is lesz na akkor kell kiszámolni . Mellesleg meg biztosan a Gyurcsány miatt lesz az is annyi.
human
Eljutottunk arra szintre mikor a közgazdaság hit kérdése lett. Én meg azt hiszem, iszok egy sört.
tivoli
@Grafix69: Az államadósság mindig attól függ. Ha kicsit csökkenne, akkor csavarintanak kicsit a forinton, aztán mindjárt visszaáll a kirívó adósság állomány.
S ennek csak akkor lenne vége, ha itt is euro lenne, de ez nem érdeke azoknak akik a pénzüket dolgoztatják. Némelyeknek (pénzes politikusoknak, bankároknak, üzletembereknek) tiszta haszon az árfolyam lebegtetés.
human
@tivoli: Igaz. És sok példa van rá, hogy "elszólásaikkal" fel vagy le vitték az árfolyamot. Ha euro lenne, azt tényleg nem tudnák manipulálni.
tivoli
@human: Igen, az elszólásoktól változik a befektetők "hangulata" is.
pbalage
Már megint újból növekedett a növekedési mutató, hajrá fidesz!
Csak nehogy aztán államcsőd legyen a vége, mert akkor aztán nagy verekedés lesz ám!
bencemacska
@tivoli: De csak azoknak akik előre tudják, "bennfentes kereskedés".
Grafix69
Azért érdekes a 20 milliárd dolláros rendszerváltás állam adóssága , milyen sok volt uhhh,hát futottak ide meg futottak oda jaj most mi lesz meg minden mert hát a Szovjetunió meg a Kádár korszak. Óhómmm: Na elvtársak akkori árfolyamon talán ha volt 1400 milliárd forint. Elvtársak az nagyon sok pénz ide is írom mennyi 1989-et írunk. Na akkor most mennyi van? 24500 milliárd Vagyis huszonnégyezerötszáz millió milló kb kilencszer annyi, mint amikor módszer váltás volt.
Grafix69
Azért nem 19 mert az inflációs értéket is bele számoltam:))
Hellcat
Látszik nagyon jól értik a dolgukat...a tények magukért beszélnek.
tivoli
@bencemacska: A politikusok előre tudják, hogy mikor mire érdemes pénzt áldozni, hiszen ők hozzák a törvényeket, ök csinálják a költségvetést, ők szavaznak a beruázásokról, meg még sok minden dolog rajtuk múlik, ami a tőzsdét mozgásba hozza.
bencemacska
@tivoli: Ez mind igaz, de a legnagyobb és leggyorsabb nyereség a hektikus árfolyam ingadoztatásból zsebelhető be.
Ez magyarázza az euróra való áttérés halasztgatását is!
Grafix69
@bencemacska: Azért érdekes lenne a fizetése a melósnak olyan jó hungarikum formán kapna vagy 300 eurót a kenyér ára meg 1.15 euró lenne 2.29 egy Cola na mert ezek ennyi keresettel képzelnék el. A telefon számlád meg 40 euró. Pont éhen halnának mint így is.
bencemacska
@Grafix69: Ezért kellene olyan gazdaságpolitika, amely a Ft-ot erősíti az euróval szemben. Nem mindegy milyen árfolyamon történik az átállás: 160-on, vagy 260-on!!!
tivoli
@bencemacska: tegnap, 20:46
Én is így gondolom..
tivoli
@bencemacska: tegnap, 22:49
Attól függ. Ha árukivitelről van szó, akkor jól jön a 300 ft. feletti árfolyam, mert az elszámolás euróban számít. Viszont nálunk inkább az a tendencia, hogy minden olyan terméket, amit itthon is elő tudnánk állítani, külföldről hozunk be. És ugye nem mindegy, hogy mennyit kell érte fizetni. Ilyenkor jobb volna az alacsony átváltási ár.
bencemacska
@tivoli: 1. Az exportőrök elsősorban a multik, nekik jó a magas árfolyam, bár ők az üzleteiket euróban, vagy dollárban bonyolítják. A magas eu árfolyam csak a Ft-ban fizetett hazai beszállítókkal szemben érvényesül, az meg nem sok. Főleg szolgáltatások.

2. Az importőrök is elsősorban a multik. És a kereskedelem. Az pedig az ÁFA csalások miatt olyan bonyolult, hogy csak annyit lehet tudni, biztos a nagyvállalkozók nyernek.

3. A lényeg, ami minket, fogyasztókat érint. Nem mindegy milyen áron számolják át a fizetésedet, nyugdíjadat, és a szolgáltatásokat. A tömeg itt van, és a vesztesek is!!!
tivoli
@bencemacska: Van egy külföldi ismerősöm, kap nyugdíjat magyarországtól, mert volt tizen- év munkaviszonya itt is. Euróban kapja és az összeg mindig változó, az árfolyamhoz viszonyítva.
bencemacska
@tivoli: Ez nem is jutott eszembe, hogy ilyen is van, ő is megérzi a magyar gazdaság állapotát.
Az euró bevezetése ezt az ingadozást is megszünteti, neki se lesz mindegy az átszámítási árfolyam!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.