Fizetnek járulékot a gyerekei? Csak azért, mert ettől függhet majd, hogy mennyi lesz az Ön nyugdíja vagy a nyugdíjkorhatára. A Blikk csütörtöki cikke szerint ezek derülnek ki a Népesedési Kerekasztal kormányhoz benyújtott javaslatából, amely többek között gyermekek arányának függvényében, szorzókkal határozná meg a nyugdíjat.

Többféle módja lehet az új nyugdíj vagy nyugdíjkorhatár meghatározásának. A legvalószínűbb három érték: a felnevelt gyermekek száma, ezen gyermekek iskolai végzettsége és azok majdani keresete, illetve a polgár saját maga által befizetett járuléka – mondta el a Blikknek Gál Róbert, a Népesedési Kerekasztal tagja.

Például azoknak a kezdő nyugdíját, akik „egynél több járulékfizetőt állítottak maguk helyett, 1-nél magasabb, az egygyerekesek vagy gyermek nélküliek járadékát 1-nél kisebb szorzóval" súlyoznák – olvasható a cikkben.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Nem értem miért van ezen mindenki kiakadva,
Nyugdij egyszerűen nem lesz. Akik 50 év felett vannak most, talán kapnak majd némi alamizsnát, ami talán elég lesz száraz kenyérre...
Az 50 év alattiak akárhány gyerekük van és akármennyit dolgoztak is, egy fillért sem fognak kapni. Beleirták a Tákolmányba is.
A nép pedig megszavazta, hogy a kormány bármit megtehessen. Megszavazta, hogy ők uralkodjanak még 20-30 évig..vagy akár még tovább is.. Idén már kétszer biztositotta őket a nép, hogy azt szeretné maradjanak a hatalomban és harmadszor is biztositani fogja.
Ősztől megadóztatják majd a nyugdijakat.. elvesznek mindent a nyugdijasoktól ami eddig kedvezmény volt. A forintot pedig elengedik.. lesz itt még 400-500 forint is az euro ami magával vonzza az élelmiszerárak növekédését is. Bevezetnek pár új adót, amit a nép ugyanúgy ünnepelni és éljenezni fog, mert fel sem fogja, hogy végső soron azt is ő fizeti meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laszlobihari
@Desischado: Addig tartsd magadnál a pénzt mig eljön az ideje, megfogod tudni mikor, szerintem hangos lessz a bejelentés.
tivoli
@Desischado: tegnap, 13:36
Van más választása? A fiatalokat piszkosul nem érdekli, sőt helytelenítik, hogy a nyugdíjasokat el kell tartani, az öregek meg mit tudnak tenni?
A mai fiataloknak el kéne hinniük, hogy nekik is meg kell majd élniük valamiből ha elérik azt a kort amikor "henyélhetnének", ám gyerekeik támogatására nemigen számíthatnak.
Agyonvágni minden politikust, aki kibúvót keres, hogy a befizetett járadékok kifizetését milyen feltételekhez kellene kötni.
bence
Ennyi elmebeteg , még nem ült a parlamentben mint a fidesz uralom alatt !!!
Desischado
@laszlobihari: Vettem! Segélyen vagyok, de a szent célra boldogan áldozok!
bebetv
Nem tűnt fel, hogy megint maguknak csinálnak törvényt az Orbánék? Ez volt az 1 kulcsos adóval is. Az összes lotusz faktusznak odafönn min. 3 gyereke van. De facto majd ha nyugdíjba mennek, az eleve magas nyugdíjukon kívül még gyerekcsinálási bónuszt is kapnak. Hiába na, működnek a bangladesi gének ezerrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.