Teljes terjedelmében ég a teteje és legfelső emelete egy budapesti VI. kerületi, a Kodály köröndön lévő lakóháznak – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délután. Teljes szélességében lezárták az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között, a kisföldalatti nem áll meg a Kodály köröndnél, a 105-ös busz pedig terelve közlekedik.

Kisdi Máté elmondta: a négyszintes épület harmadik emelete, több ezer négyzetméternyi terület lángokban áll. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 80 tűzoltó oltja a lángokat – tette hozzá. Folyik az épület kiürítése, a szomszédos épületet a rendőrség üríti ki.

Lángol egy Andrássy úti ház teteje

(Fotó: Csurka Gábor)

A szóvivő megjegyezte: információik szerint az épület tetején felújítási munkálatok folytak.

Három könnyű sérült

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tetőtérből egy gázpalackot is lehoztak a tűzoltók – közölték.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, három könnyű sérültet látnak el a helyszínen.

Az MTI helyszínen tartózkodó újságírója arról tájékoztatott, hogy a rendőrség a korábbi, Kodály körönd és Rózsa utca közötti lezárást kiterjesztette, és az Andrássy utat a Hősök tere és Oktogon között teljes szélességében lezárták. A tetőszerkezet kiégett, tégla- és gerendadarabok zuhantak az épület elé, legalább egy autó megrongálódott.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy az 1-es metró egyik irányban sem áll meg a Kodály körönd megállónál. Emellett a 105-ös busz terelve közlekedik, nem érinti a Kodály körönd és a Bajza utca megállót.

Lángol egy Andrássy úti ház teteje

(Fotó: Trapp Henci)

Lángol egy Andrássy úti ház teteje

(Fotó: Kasza Tibi)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Milyen érdekes...az Andrássy uton, ahol el akarata
a vezér vetetni Tarlós elvtárssal a házakat...
Dr plágium
Ma tüzes nap van, a 3-as metró is kigyulladt a nyugati és a Lehel tér között... (:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.