Megnyílt a diplomamentő program regisztrációs felülete az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján.

A kormány januárban jelentette be, hogy államilag támogatott nyelvtanfolyamokat hirdet, a maximális támogatás ennek keretén belül 300 ezer forint lehet. Ezzel a programmal szeretné azokat is diplomássá tenni a kormány, akik a nyelvvizsgájuk hiánya miatt nem vehették át korábban a diplomájukat. Az Index szerint ma összesen 49 370 embert választ el csak a nyelvvizsga a diplomától.

Különböző intenzitású tanfolyamok, így 120, 180 vagy 240 órás közül lehet majd választani, és angol, német valamint francia kurzusokat is tartanak majd.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
"... 49 370 embert választ el csak a nyelvvizsga a diplomától." - micsoda tudás lehet a sok diploma mögött, ha a nyelvvizsgát nem voltak képesek letenni? - szerintem nem is nagy kár, ha nem szerzik meg sokan közülük.
perfekt
@verőce21: a sporttal mindent meg lehet magyarázni:---hazánk a világon--népességet figyelmen kívül hagyva--a legtöbb stadionnal rendelkezik.Ugyan ilyen határozók mellett--nálunk van a világon a labdarúgásban a legtöbb UN---Pro licenc-es edző,és a labdarúgásunk klub-és válogatott szinten---kizárólag Európát tekintve is a leggyengébb.Na ennyit a papírokról.
leszúrt rittberger
Nem tudom mit akar a diplomájától vagy az élettől, aki 25-6 év alatt nem tudott egy középfokú nyelvvizsgát letenni... Az ilyennek tök mindegy milyen papírja van, nemhogy az életfogytig tartó tanulásról, de semmiről nem lehet fogalma.
szöszmösz
Írországban egy 6 éves gyerek 3 nyelvet ajánlott fel csevegésre. :) Aki a középiskolai, a főiskolai,vagy az egyetemi évek alatt nem tudott egy nyelvvizsgát letenni, az nem csak további pénzbeli támogatást, hanem diplomát sem érdemel

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.