Két éven belül a budai Várba a Karmelita kolostor helyén átépülő irodákba, illetve az egykori tábori püspökség szomszédos területére költözik a Miniszterelnökség Központi Hivatala – olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat elrendeli az ingatlan felújítását és átépítését, úgy, hogy az 2016. március 15-ig megvalósuljon. A kormány felkéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert és Fürjes Balázst, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést a beruházás megvalósítása érdekében.

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, június 6-án tartott üléséről adott tájékoztatásában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

Kifejtette: a kormány döntött arról, hogy nemzeti programot indít a budai várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014-2024 közötti időszakra vonatkozóan. Ennek a felújítási programnak a keretében a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik.

Kurucz Éva arról is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Hende Csaba honvédelmi minisztert, tekintse át annak lehetőségét, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016. március 15-ig.

Hozzá hasonlóan Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezetőnek a minisztériuma Debrecenbe költözését – szintén 2016. március 15-ig – kell megvizsgálnia.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek pedig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága Kecskemétre költözését kell megvizsgálnia. Utóbbi azonban már hamarabb megtörténne, legkésőbb az idei év végéig.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
basszus, visszakattintottam, és egy pillanatra azt olvastam a cikk címénél, hogy
"Két év múlva a várban körözik Orbánt"

Hö. Höhöhö... Úgy látszik a szórakozást és az iróniát még biztosítja számomra az agyam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Gondolom, az orosz kolcsonbol "fussa" a komoly atepitesekre, valoszinu, a tronterem narancssarga tapetat fog kapni...:-))

A koronat mar titokban biztos probalgatja,...:-)))
pbalage
@karma1: a koronát már bővítik, hogy ne úgy nézzen ki a fején, mint egy kólásüveg kupakja.
karma1
@pbalage: Na es a palast? Tudom, tudom, az orszagalma ki lesz cserelve aranyrol Starking-re, a jogart meg atszabjak koldusbotnak...
pbalage
@karma1: az almát szerintem egy mogyoróágon fogja grillezni, a kóláskupakkal a fején, a palástot még nehezen képzelem el, de teszkós retyópapírgurigákból gondolom kialakítani, a tróntermet pedig egy kerti pottyantós budiból, némi aranyszínű sztaniolpapírral bevonva.
bakegya
Egy olyan országban,ahol már tömegsírokba is temetnek embereket,állítólag száguldó gazdasági helyzetben,csakkk azt tudnám melyik jövedelmező vállalkozása termel annyit ki,hogy erre az irdatlan nagyravágyását kielégíteni, saját magának kivitelezni képes legyen a luxusait ez a vicctor és csapata.Merthogy a magyar iparágak közül egyetlen egy sem lesz képes ezt a fényűző kormányzást finanszírozni az biztos.
pbalage
basszus, visszakattintottam, és egy pillanatra azt olvastam a cikk címénél, hogy
"Két év múlva a várban körözik Orbánt"

Hö. Höhöhö... Úgy látszik a szórakozást és az iróniát még biztosítja számomra az agyam.
karma1
@pbalage: ...amint az a csuti stadionra nyilik,... hihi... vizualis vagyok...:-))))
karma1
@bakegya: Ki mondta Neked, hogy a megtermelt arukbol bejovo adobol lesz fedezve az atalakitas? Hat az atommutyi szerinted mire volt jo?

Mert szerintem ebbol a zse'bol fogja ezt fizetni, az tuti. Azt viszont nem ertem, hogy miert pont MARCIUS 15-e ennek a hatarideje? Valami beteges ragaszkodasa (vagy eppen felelme?) van ettol a datumtol... Ezen a napon kell ugyanis minden evben torleszteni az atommutyis hitelt is...Valahol olvastam, hogy akar mar iden is elkezdodhet a Paks II. beruhazas - ami nekem azt jelenti, hogy mar iden hozzaferese van a lo've'hoz, igy gyorsan torvenybefoglaltatta a "kiralysagat"... Csak aztan a koltozeskor nehogy a nep elkezdjen kiabalni, hogy "A kiraly meztelen!..."
mariaberta
Hát,... úgy gondolja...mert nagyravágyó,...

"Valaki az Értől indul el.

S befut a szent nagy Oceánba.
magyarbakancs
@karma1: A Trónját remélem Dózsa Győrtől fogja meg örökölni.
A Palástja meg kapu háló lesz.
Jogar meg futball labda lesz.
magyarbakancs
Koronázási és szenté avatása Szent Felcsúton a Stadionban lesz.
A hosszú nyelv előnyben és a mély meg hajolás.
nevemnick
A törököknek és a ruszkiknak is sikerült elfoglalni a várat, de kizavartuk őket... is.
silber13
PDe a sok minden mellett ne feledkezzetek meg egy udvati mobilhordozóról a régi fegyverhorddozók mintájára. Mert nekenm régóta gyanús, hogy azt az ominózus mobilt elhagyta a gazdája, akinek esze ágában sincs ezt bevallani, kerül amibe kerül, keressék a csinovnyikok Az udvari mobilhordozó természetesen minimum államtitkári fnkciót kapjon, illő apanázzsal valamint koszttal , kvártély hozzájárulással együtt.
human
Ezzel a költözéssel is csak hatalmi vágyát akarja kiélni. Biztos van egy bakancslistája. Stadion kipipálva, következik a várba költözés.
Cicamama55
@karma1: Én vizuális típus vagyok! Magam előtt látom, amint Orbán Viktor Lázár János postagalambjait munkába állítja-nő a foglalkoztatási statisztika is/!/- csőrikéjükbe teszi a leveleket és útnak ereszti őket a Budai vár ablakából Kecskemétre, Székesfehérvárra, Debrecenbe,"Szállj el kis madár, nézd meg, hogy merre jár,mondd el, hogy merre járhat ő" ...Kicsi hazánk kék egét postagalambok fogják repülésükkel behálózni...Csak a nagy vadász le ne lője őket, meg ne ritkítsa az erőforrását...
Nil
Azt még meg is kell élni úgy hogy a hatalom nála legyen ... a nép még tűr-ki tudja meddig
mariaberta
@magyarbakancs: No de a mély meghajlás esetleg furcsa csábításra ingerel másokat nem gondolod?
magyarbakancs
@mariaberta: Látod erre nem gondolta.
Kiegészíteném a heves nyelv csapásokkal.
DR Eric CARTMEN
"Két éven belül a Várba költözik Orbán"----Grazban van Vár???
mariaberta
@köhögő bolha: Igazad van, az őseit ott kell keresni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.