Egy független auditáló cég, a belga Double Pass megvizsgálta a magyar fociakadémiák munkáit. A milliárdokkal megtolt felcsúti Puskás Ferenc Ladarúgó Akadémia is csak a 9. az országban – írja a Sport Géza.

A megállapítások között szerepel, hogy a magyar edzőképzés sehol sincs. Orbán Viktor miniszterelnök a felcsúti stadion áprilisi átadásán azt mondta, a PFLA Európa tíz legjobb akadémiája között van.

A DP-jelentés azért is fontos, mert az akadémiák állami támogatására is hatással lehet. Mivel nem volt és továbbra sincs pontosan meghatározott akadémiai licenc, gyakorlatilag bárki, aki utánpótlással foglalkozik akadémiának kiálthatja ki magát.

A belgák felmérésében az első helyen Debrecen végzett. A Debreceni Labdarúgó Akadémiát csak tavaly áprilisban adták át, és az első évfolyamot is csak tavaly iskolázták be. A szakmai munkáért a csapatot a BL-be vezető Herczeg András felel.

A második helyre a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia futott be, a harmadik helyen holtversenyben a szombathelyi Illés Akadémia (Illés Béla a névadó) valamint a Vasas áll – olvasható a Sport Géza cikkében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a Pepita
Legyetek egy kicsit megértőbbek...A Gazsi "visszavonult", ez lelkileg megrázta a csapatot...:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
a Pepita
Legyetek egy kicsit megértőbbek...A Gazsi "visszavonult", ez lelkileg megrázta a csapatot...:)
mariaberta
Ez ki van zárva! Orbán Felcsútján Orbán Puskás Akadémiája nem szerepelhet le, különösen nem CSÚFOSAN. Kérem, itt az ellenség betette a lábát, és lejáratás foly...-ik.Sajnálatos, hogy ezt olyankor közlik galád ellenzékiek, amikor éppen egy nagyra hivatott ifjú, -Apjája nyomdokait követni vélően nem akaróan- elment egy kicsit Afrikába.
Ki akart kerülni a hatások alól? Vajjjhhh? Hát nagy dilemában vagyok, éjjeleken át esz a kétség
Yoda69
Mar kezdem erteni miert hoznak letre szinte hetente egy futbal akademiat. Ide kivanjak besorozni a Magyarorszagrol kivonulo multik okozta letszamleepitesbol szarmazo munkaerot. Letre lehet hozni kulonbozo korosztalyu valogatottakat egeszen 60 eves korig. Stadionunk van eleg, ugy hogy hely is lesz ahol jatszhatnak.
joopapa
Az alábbi videón a Puskás akadémia egy edzése látható :-))) www.youtube.com/watch?v=X6Wm2PwRUZg
human
@Yoda69: Én arra lennék kíváncsi, hogy kinek a gyereke tud bejutni az akadémiára? Talán a felső osztály egyéb más feladatra alkalmatlan gyereke? Vagy válogatás alapján valódi tehetségeket vesznek fel?
lópicigáspár
Mert? 6-1. Ez teljesen normális a magyar foci viszonyokhoz képest!
Yoda69
@joopapa: Lehet hogy innen kellene ujra epiteni a magyar focit. Visszamenni idoben es megnezni hogyan csinaltak Puskasek. Szivvel lelekkel a jatekert, es nem a penzert.
A mai foci csak a penzrol szol, abban meg bolhak vagyunk. Ezert nem lesz a magyar foci sosem nagy, epithetunk akar 10x ennyi stadiont.
A taho jobban tette volna ha inkabb a kezilabdat, vizilabdat es a jegkorongot tamogatja ekkora hevvel, mert ezekben meg jok vagyunk egyenlore.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.