Gondolkodtatok már azon, hogyan fér össze az Orbán tusnádfürdői alapvetéseiben lefektetett két centrális fogalom, a nemzeti közösség és a munkaalapú társadalom? Csak mert elsőre nem tűnnek összeegyeztethetőnek. Egyrészt ott van a „nemzeti közösség”, amely állítólag nyelvi, kulturális alapon meghatározott szolidaritásközösséget jelentett a fogalom létezése óta. Azt jelentette, hogy vannak emberek, akik ugyanazon nyelvvel, kultúrával, közös történelmi emlékezettel rendelkeznek, és ezek az emberek egymást segítik, sőt ideális esetben egy államot is fenntartanak, amely támogatja a nemzet minden egyes tagját. Mindezt az együvétartozás okán. Másrészt meg ott a „munkaalapú társadalom”, amely – ahogy egy korábbi írásunkban már utaltunk rá – hasznossága (jaj, de szörnyű szó!) alapján ítéli meg az embert, és csak azt fogadja be a kollektívába, aki munkája által valamilyen hasznot hajt. De akkor most mi a helyzet egy mélyszegénységben élő, munkanélküli magyarral? Ő akkor most magyarsága okán része lehet az orbáni új politikai közösségnek, vagy kitagadtatik, mert nem hajt semmiféle hasznot a társadalom számára? (Fotó: Flickr) [...] Bővebben!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nagyon jó eszmefuttatás, érdemes végigolvasni. Nagy kár, hogy pont azok nem olvassák el, akiknek a szemét fel kellene nyitni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.