A vegetarianizmusnak és a paleo étrendnek ma nagy divatja van, ám a fejlődésben lévő gyerekszervezetnek nem feltétlenül ezekre van szüksége. Milyen hiánybetegségek alakulhatnak ki a kisgyerekeknél, ha indokolatlanul vega ételekkel kosztoljuk őket? Mit takar a paleo-étrend? Szükségük van egyáltalán a gyerekeknek a paleo diétára? Orvos válaszol.

Forrás: szuloklapja.hu
Feltöltő: nagyildiko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nem elhanyagolható szempont, hogy milyen minőségű az élelmiszer. Egy genetikailag módosított takarmánnyal táplált, antibiotikummal tömött állat húsa nagy mennyiségben biztos nem egészséges. Növényvédő szermaradványt nagy mennyiségben tartalmazó zöldség, gyümölcs szintén veszélyes lehet.
A finomított cukor, liszt (értéktelen kalóriák) és a túl sok só biztos nem egészséges. A többi hit kérdése, mert a finomított olaj, margarin lehet ártalmasabb mint a jó minőségű vaj (lásd franciák).
Szvetlana
Nem! nem szabad! Az ételek változatosak legyenek, kevesebb szénhidráttal, édeséggel, több gyümölccsel.
10 éves kor alatt szinte tilos a vega étrend. Szüksége van a húsra is.
Felnőttek is vigyázzanak, a paleó és a vega étrend túlzott hangsúlyt fektet a zöldségekre, de ezeknek a hatása nem kedvez pl. azokra, akik syncumár gyógyszert szednek.Trombózis ellen.
Ugyanis megváltoztatja a vérsűrüséget, nagyobb adagolásban kell szedni a syncumárt. (saját példámból tudom)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.