A DK közleményben buzdít szavazásra, hogy önkormányzati választások megállíthassák "Orbán hatalmi tébolyát", ami szerintük a vár bevételében teljesedik ki.

"Orbán Viktor kinézte magának a budai várat. Arra költ közel másfél milliárd forintot, hogy előkészítse hivatalának beköltözését a Karmelita kolostorba. Itt nyilván nem áll meg: százötven milliárdot szán arra, hogy a Városligetet tönkretéve, ott múzeumi negyedet alakítson ki azért, hogy kiebrudalhassa a kultúrát és turizmust a királyi palotából, és oda beköltözhessen" – vázolja a helyzetet Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja.

A DK ennek hátterében látja meghúzódni a politikai rendszerünk működésének a változását is: "Álságos ezzel kapcsolatban Lázár János érvelése, miszerint vissza kell állítani azt a rendet, amikor a végrehajtó és a törvényhozó hatalom látványosan elkülönül egymástól. Az Orbán-rendszerben a törvényhozó és a végrehajtó hatalom oly mértékben fonódik össze, mint Európa egyetlen demokráciájában sem. Így akár a miniszterelnök is vezethetné a parlament üléseit."

Kerék-Bárczy felszólal közleményében a mélyszegénységben élők mellett is: "Százmilliárdokat tapsol el a Fidesz felesleges presztízsberuházásokra, kizárólagos hatalmának kiépítésére. Mindeközben négymillió ember él egyik napról a másikra, és sok gyermek fekszik le esténként korgó gyomorral. A gazdaság nem növekszik, és Orbánnak sikerült hazánkat úgy elszigetelnie, hogy kétséges az uniós fejlesztési pénzek sorsa is. A gazdasági pangásra, a polgárok reménytelenségére keleti despotákat megszégyenítő hatalmi arrogancia és felelőtlen költekezés a válasz." Majd azzal zárja közleményét, hogy a polgárok az önkormányzati választáson mondhatnak nemet a bizalmukkal visszaélő hatalomra. "Mondjunk nemet Orbánra, hatalmi tébolyára, a vagyonunkkal és munkánkkal visszaélő rendszerére" – zárul a kemény hangvételű, kritikus közlemény.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Igazuk van, vissza akarják állítani az első vh. előtti rendet. Grófok, stb. a közmunka lesz a cselédség helyett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ahogyan az áprilisi választások...! Majd még bilibe lóg a kezetek. Itt sem fog más történni.
Csak az ígérgetésekkel biztosra akarnak menni.
dzurinda
@szandokan: "Egyébként meg nem jól tudod, 8 millióan vannak a Fideszesek, mert ugye számold hozzá még azt a 6 milliót is, akik nem mentek el szavazni."

3 millióan nem mentek el szavazni, a 6 millióval felé lőttél. Ha elvakult kormánypárti lennék, azt mondanám, hogy ők Fideszesek, csak azért nem mentek el szavazni, mert elégedettek a helyzettel. Ha elvakult ellenzéki lennék, akkor azt mondanám, hogy ők ellenzékiek, csak azért nem mentek el szavazni, mert félnek. Ha pedig reális akarok lenni (ahogyan vagyok is), akkor azt mondom, hogy ezek az emberek kiábrándultak a politikából. Ha pisztolyt tartanának a 3 millió ember fejéhez, ezzel kötelezve őket a választáson való részvételre, akkor minden bizonnyal sokfelé szavaznának. Ezért nevetséges őket besorolni bármelyik oldalra, ezért nevetséges a hozzászólásod.
szandokan
@dzurinda: Remélem, hogy akkor jót nevettél rajta. Kezdesz néha kicsit idegesíteni, de mivel ez is lehet a célod, megpróbálom úriemberkent kezelni a helyzetet. Egyébként teljesen mindegy, hány millió emberrel van szó (a hírekben a 4 millió is elhangzott már), el kellett volna menniük szavazni. A magam részéről büntetném a nem szavazókat.
dzurinda
@szandokan: Ha úgy gondolod, hogy igazad van, akkor van egy tanácsom: akárhányszor elkezdelek idegesíteni, vegyél egy nagy levegőt, számolj el ötig, aztán kíméletlen érvekkel döntsd meg, amiket írok. Erre eddig nem került sor.

"A magam részéről büntetném a nem szavazókat."

Be lehetne vezetni, hogy kötelező a szavazás, és akkor semmiféle utólagos magyarázkodás nincsen.
hetöndöe
A hatalmi tébolyt csak a tébolyda tudja megállítani.:-)))
Tehát Viktorka,irány Graz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.