Nem nőttek a kifizetések, nem volt több beruházás és több munkahely sem azoknál a cégeknél, amelyekkel az elmúlt években stratégiai megállapodásokat kötött a kormány – írja az Index.

Szijjártó Péter az elmúlt néhány évben már 48, zömmel külföldi tulajdonú céget járt végig, mindenhol elmondott egy beszédet, majd fotósok kereszttüzében kezeket rázva partnerségi megállapodást kötött. Aláírtak egy papírt, ebben a gesztusban azonban nagyjából mintha ki is merült volna a partnerség.

Az Együtt-PM a multinacionális cégekkel kötött minden stratégiai megállapodás nyilvánosságra hozatalát követeli annak érdekében, hogy kiderüljön: miért teljesítenek rosszabbul ezek a cégek a munkahelyteremtésben, mikor a partnerség éppen ennek fokozására szolgálna – közölte a pártszövetség hétfőn az MTI-vel

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Majd a kicsi huszár csapata belehúz a statisztikai
adatszépítésbe meg a hazugságáradatba, és úgy lesz mint április 6, előtt volt,
miszerint 300 ezer új munkahelyet létesítettek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
azért tetszik ez a pozitív hozzáállás...
"Nem lett több munkahely a kormány "stratégiai partnereinél""
még mindig jobban hangzik annál, mint a
kevesebb lett a munkahely a kormány "stratégiai partnereinél
vagy a sokkal kevesebb lett a munkahely a kormány "stratégiai partnereinél...
mondjuk az utóbbi cikkek jobban kiemelnék a valóságot az utóbbi idők ezerszámra bejelentett leépítéseinek a fényében...
Strong
A Kormányon kívül ezt mindenki tudta.. (persze ők is)

A stratégiai megállapodástól nem lesz jobb, tervezhetőbb, emelkedő gazdaságunk...
Senara
Nem lett több munkahely a kormány "stratégiai partnereinél"... egyre kevesebb ilyen munkahely lesz ...Leegyszerűsítem Jóska saját pénzén céget alapít megkap minden kedvezményt , mert pár száz embert foglakoztat . A kedvezményért , megy a színjáték, kis gömböc felavatja és semmit sem érő stratégiai szarsággal felcímkézi . Partner talált jobb helyet , vagy kedvezmények már nem járnak és elmegy , ahol gondolom megint kedvezményeket kap . színjáték fidesz módra
világlátó
Ez a stratégiai partnerség csak egy üres máz, semmi egyéb. Média fogás kifelé és befelé, de főleg a saját szavazóbázis felé. Az igazság pedig így is úgy is kiderül.
Az50 - 300 hektáros gazdaságok támogatása a foglalkoztatottság javítása érdekében - kéretik figyelemmel kísérni, mert ez is rendkívül érdekes történet lesz.Az 1970 - 85 közötti földművelő, állattartó, kertészkedő Magyarországot elveszejtette a rendszerváltás, az azt követő kormányok, azaz mi valamennyien, mert hagytuk, nem mondta senki, hogy állj emberek, a saját kormányunk tesz tönkre minket! Díszmagyart varrattunk, ünnepeltünk mint az óvodások. Hazahívtuk emigrált arisztokratáinkat, urambátyámoztunk, kikocsiztunk a kárpótlással visszanyert uradalomba.Pest ügyvédek " vettek " százhektárokat, építtettek uradalmi majorokat. A vidéki földművelő és ott gyarapodó lakosság pedig csak nézte a színházat. Oda már a személyi, tárgyi, szakmai, stb. feltételrendszer, ha nem vette volna észre a kormány. A teljes agrár vertikumot át kell szervezni ahhoz, hogy újra legyen érdeke a vidéki 30 -as, 40 - es, 50 - es generációknak a föld megművelésének, az állattartásnak, a zöldség- gyümölcskertészetnek, az így kialakuló agrárium géppel, eszközzel, anyaggal, szervízszolgáltatásokkal jól felszerelt háttérgazdaságnak.
Nem is szólva a felvásárló piacról, a korai primőrtől a túlérett termények begyűjtésével bezárólag. Ezen belül is az export piacról, a védővámokról és a hazai értékesítés alkalmankénti támogatásáról. Itt ezt nem lehet kitárgyalni, de hát mi hogy tudunk másként erről véleményt alkotni? Gőgös Zoltán és a MAGOSZ elnöke nyílt vitája mindent elárul. Az ipar, annak minden ágazata tovább fejlődik. Mi ehhez nem teszünk hozzá szinte semmit. Tisztelet a kivételeknek, nem tudunk róluk. Pedig új anyagok, technikai megoldások, naponta kápráztatják el a világot. Mi lemondtunk erről ? Miért? A stratégia komoly dolog. Mások , idegenek stratégiája jól működik, úgy hívják globalizáció. Nekünk csak egy rossz forg.könyvünk van.
világlátó
Azért ne legyünk igazságtalanok. Ma reggel új, magyar, trolibuszokat láttam, hallottam a készítőket, akik szerény büszkeséggel állították, ilyen nincs még egy a világon. Van itt ebben a hazában sok szép és okos dolog.Az élet minden területén. Szombaton a páva műsor során megszólalt Andrásfalvi Bertalan professzor emeritus, a haza néprajz kincs egyik gyűjtője, művelője, támogatója, egyetemi tanár. Minden szavával egyetértek. Nem idézem őt, inkább a saját következtetésemet írnám le. Ez a nép, minden korszakban, a legnyomoruságosabbidőkben is tudta hol a helye. A leginségesebb időben is kialakította a magí tisztességét, a legegyszerübb eszközeit, ruházatát, hangszereit, zenéjét, dalait és táncait. A magas európai / korabeli / politika pedig újra és újra áldozatokat követelt ettől a néptől. Romba döntötték az országot, nem egyszer, nem kétszer, az egyszerű nép azonban újra és újra felépítette, ismét áldozatot hozott, de újra élesztette népművészetét, amit ott láthatunk és hallhatunk a színpadon.Az aktuális kormányok csak ráülnek erre, kisajátítják, politikai eszközeikké silányítják, a médiák utánpótlási tölténytárának tekintve, megosztó, politikájukhoz.Összefoglalva : A hazai társadalom különböző felkészültségű rétegei, tagjai teszik, tennék a dolgukat. A vidéken élők a földeken, kisüzemekben, már ahol van ilyen.A városok lakói pedig ott, ahol megmaradt, újraépült,valami alkotó műhely.
Ahogy évszázadok során mindig, a parasztember adta az ételt, az ipari munkásság az eszközt, a gépet. Volt idő amikor éket akartak verni e két együttműködő közé, elfújta őket a szél.Most is így lesz. Kisajátítani az alkotó embert alantas politikai célokra szándék most is van, virul, sikerrel, méghozzá úgy hogy bérrabszolgává tették az ipari munkásságot néhány globális ipari cégnél, földnélküli nincstelenné tették azt az adrártársadalmat, amely gazdagságot biztosított az egész országnak nem is olyan régen. / önsanyargató szocializmus idején./ Ha szabad, van még egy - két mondatom.
világlátó
Szerencsére akadnak ma is egyszerü és nagyszerű emberek akik bár van elképzelésük az élet jobbítására, nem adatik meg nekik a lehetőség, pedig ott lehetnek az országgyűlésben. Ma is hallhattunk egy ilyen embertől néhány közérthető gondolatot.Mit kell tenni az orosz embargó ellensúlyozására. Mit kell tennie a kormánynak ahhoz, hogy a sok tízmilliárd Ft. -os orosz exportunk elkeljen itthon, vagy más piacokon. Kritikája is érdekes volt. Mi csak olyan kapcsolatokat építünk, ahonnan hitelt kapunk, vagy lejárt idejü technológiákat? Vajon kikre és mire gondolt?Ahogy tegnap Andrásfalvi professzort, ma reggel ezt a derék és okos képviselőt hallgattam, elkerülhetetlenül felötlött egy protest gondolatom. Ha a jelenlegi kormányzó pártok nem tudják merre kell menni, talán vissza kell hívni őket a parlamentből. Igen ám, de ki és hogyan? Minden fék és ellensúly nekik lejt.Nincs senki aki felállíthatná őket, mert az államelnök is belőlük való.
Talán egy civil parlament, valahol , azokból a magyarokból, akikúgy gondolnák, kezdjük előről, de másképpen.Az nem lehet, hogy egy maroknyi akarnok, és a veszett médiájuk által elbolondított egy max.két millió szavazó gúzsba kössön egy országot, azt cselekedje benne és vele, amit kénye - kedve megkíván. Az nem lehet, hogy olyan alaptörvény és törvények ezrei uralkodjanak szinte néhány ember keze által, amelyek lehetetlenné teszik a normális életet és négy évenként egyszer, egy agyon kozmetikázott választási törvény szerint a magyar polgár húzhat egy X--et valahová. Ez az összes jogunk egy olyan országban, ami Európa közepén, az únió tagjaként, állítólagos demokráciában él?
Az nem lehet, hogy a kézenfekvő, vagy annak látszó kérdésekben egyszerüen nincs lehetőség részt venni az ország életében, a gazdaságban. Az nem lehet, hogy ne engedtessék szabadon szárnyalni a tudás, a kreatív gondolkodás az alkotó műhelyekben, csak ha a hatalom ezt megengedi, sőt támogatja.Befejezésül, hasznos lenne ha összeszednénk a hazai eredményeket, mint ez a troli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.